Το άγνωστο παρασκήνιο για την επιμέλεια του 6χρονου αγοριού που αρπάχτηκε στην Κηφισιά

Αρπαγή 6χρονου αγοριού: «Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου» λέει η μητέρα του

Πίσω από την αρπαγή του 6χρονου παιδιού στην Κηφισιά, κρύβεται μια έντονη διαμάχη μεταξύ των δυο γονιών του για το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια του.

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η αγωνία για την τύχη του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν που τον άρπαξε άγνωστος άνδρας μέσα από το σπίτι του στην περιοχή της Κηφισιάς.

Ο πατέρας του αγοριού προχώρησε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να επιστρέψει το παιδί. Η μητέρα κάποια στιγμή συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση, αλλά με απόφαση της εισαγγελίας αφέθηκε ελεύθερη με την προϋπόθεση όταν ζητήσει ο πατέρας το παιδί, να το στείλει. Το πρώην ζευγάρι τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, αλληλοϋποβάλλοντας μηνύσεις. Όπως φαίνεται, αν και ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, η μητέρα δεν ανταποκρίθηκε.

Περισσότερες πληροφορίες για την αρπαγή του μικρού από την Κηφισιά

«Θέλω μόνο να βρεθεί το παιδί μου» είναι τα λόγια της μητέρας του 6χρονου.Ο δικηγόρος της οικογένειας, Χρήστος Οικονομάκης, μιλώντας στο newsit.gr σημείωσε: «Ο μπαμπάς του παιδιού είναι από τη Νορβηγία. Είναι ένα νέο ζευγάρι που έχει χωρίσει. Έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις στην Ελλάδα, πρωτόδικη, εφετειακή. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και από το Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα που έκριναν ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην μεταφερθεί στην Νορβηγία. Προ 2 εβδομάδων περίπου εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών που έθεσε στο αρχείο μήνυση του που είχε καταθέσει ο μπαμπάς κατά της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου διότι κρίθηκε ότι δεν είχε τελέσει το συγκεκριμένο αδίκημα».

Τι συμπλήρωσαν οι δικηγόροι για την αρπαγή του 6χρονου αγοριού

Ο δικηγόρος συμπλήρωσε: «Για το ζήτημα της αρπαγής ανηλίκου είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά της μητέρας αλλά η μητέρα παρουσιάστηκε κανονικά στις ελληνικές αρχές, δεν εκδόθηκε στην Νορβηγία, το παιδί παρέμεινε στην Ελλάδα κατόπιν διατάξεως της Εισαγγελίας. Η μήνυση του πατέρα έγινε πριν εκδοθούν οι δύο αποφάσεις για να παραμείνει το παιδί στη χώρα. Τα αστικά και τα ποινικά θέματα σε κάποιο στάδιο εξελίχθηκαν ταυτοχρόνως αλλά εκδόθηκαν όλες οι αποφάσεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι υπέρ της μητέρας, δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική κρίση».

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη