Το χωνευτικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει τον διαβήτη

by Newsroom i-diakopes.gr
Το χωνευτικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει τον διαβήτη

Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Κάθε ποικιλία έχει ελαφρώς διαφορετική γεύση.Δείτε που μπορεί να σας ωφελήσει.

Το συγκεκριμένο φρούτο βοηθάει στην πέψη και στη μείωση της χοληστερόλης. Τα οφέλη του όμως δεν περιορίζονται εκεί.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η επιλογή του μεταξύ κόκκινου και πράσινου μήλου είναι θέμα προσωπικής προτίμησης ανάλογα με το πόσο γλυκά σας αρέσουν να είναι τα μήλα.

Τα μήλα είναι ένα από τα φρούτα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως. Δείτε μερικά από τα οφέλη που έχουν για την υγεία που μπορείτε να έχετε από την κατανάλωση πράσινων μήλων:

Πράσινα μήλα – Ενισχύουν την υγεία του πεπτικού συστήματος

Τα πράσινα μήλα περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται πηκτίνη, μια πηγή φυτικών ινών που λειτουργεί ως πρεβιοτικό προωθώντας την ανάπτυξη των ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο σας.

Η πηκτίνη που βρίσκεται στα πράσινα μήλα μπορεί να σας βοηθήσει να διασπάσετε τα τρόφιμα πιο αποτελεσματικά.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στα πράσινα μήλα μπορεί να έχει και άλλες ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Το χωνευτικό φρούτο που προστατεύει την καρδιά και προλαμβάνει τον διαβήτη

Οι φυτικές ίνες φαίνεται ότι διεγείρουν το πεπτικό σύστημα, βοηθώντας τόσο στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας όσο και της διάρροιας.

Τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και άλλες πεπτικές διαταραχές μπορεί να βρουν ανακούφιση για τα συμπτώματά τους προσθέτοντας περισσότερες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στη διατροφή τους.

Πράσινα μήλα – Βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς

Η κατανάλωση μήλων έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο ακριβής λόγος που τα μήλα βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς είναι ασαφής. Ένας παράγοντας που συμβάλλει μπορεί να είναι τα υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών στα μήλα, καθώς οι διαιτητικές ίνες έχουν συνδεθεί με τη μείωση της LDL χοληστερόλης.

Πράσινα μήλα – Ίσως μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2

Το να τρώτε λίγα πράσινα μήλα κάθε εβδομάδα μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια μελέτη, αν και χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα. Παραμένει ασαφές εάν οι ενώσεις στα πράσινα μήλα βοηθούν τους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συμπτώματα του διαβήτη.

Προτεινόμενα