Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ηχηρό και συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καραϊβάζ στο τρισάγιο του πατέρα του

by Newsroom i-diakopes.gr
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ηχηρό και συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καραϊβάζ στο τρισάγιο του πατέρα του

Δημήτρης Καραϊβάζ: «Δεν πρέπει να φοβάται κανείς να λέει την αλήθεια»

Το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Απριλίου, η οικογένεια και οι συνάδελφοι του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν τρισάγιο στο σημείο που έχασε τη ζωή του, έναν χρόνο ακριβώς μετά την στυγερή δολοφονία του.

Η οικογένειά του ζήτησε από τους κοντινούς ανθρώπους του καταξιωμένου δημοσιογράφου να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο για την μνήμη του. Η σύζυγος και ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ έκαναν το μνημόσυνο σε αυστηρά οικογενειακό κύκλο στο μοναστήρι του Οσίου Δαιύδ

Στη συνέχεια, οι φίλοι του αδικοχαμένου δημοσιογράφου μίλησαν για το έργο του, τη προσφορά του και για το τι ήταν ο Γιώργος. Ο γιος του, Δημήτρης Καραϊβάζ μίλησε και εκείνος για τον πατέρα του και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

«Μπορούμε να επιλέγουμε να ζούμε με το κεφάλι κάτω, με τρόμο. Να κάνουμε ό,τι μας λένε για να είμαστε «ασφαλείς». Όμως η πραγματική χαρά στη ζωή βρίσκεται στην ελευθερία… στην ελευθερία να κάνεις αυτό που θέλεις. Φυσικά η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που παραβιάζεται η ελευθερία του άλλου. Περίτρανο παράδειγμα ο θάνατος του πατέρα μου.

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ηχηρό και συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καραϊβάζ στο τρισάγιο του πατέρα του

Δεν πρέπει να φοβάται κανείς να λέει την αλήθεια, δεν πρέπει να παλεύει για αυτό που θέλει, ούτε πρέπει να σταματήσει. Εάν πρέπει να μείνει κάτι από τον θάνατο του πατέρα μου είναι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεστε όλοι εσείς εδώ… Εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία μαστίζουν την κοινωνία μας και θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο κατεβάζουμε το κεφάλι και υποκύπτουμε, θα πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα και να έχουμε το θάρρος να παλέψουμε για το σωστό, κι ας βρεθούμε νεκροί στα κράσπεδο…

Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τη δουλειά του, αλλά ο λόγος που την αγαπούσε ήταν επειδή αγαπούσε την ελευθερία…» είπε ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Το βίντεο με τα λόγια του Δημήτρη Καραϊβάζ για τον πατέρα του

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: tlife.gr

Προτεινόμενα