Το μικρό κορίτσι που συγκίνησε τους πάντες στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη

by Τόνια Τζαφέρη

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Τα στιγμιότυπα που θα μείνουν στην ιστορία

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Πολλά είναι τα στιγμιότυπα που έγιναν viral από την Μητρόπολη Αθηνών, όπου ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη της χώρας.

Με λίγα λουλούδια στα χέρια και εμφανώς συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες επισκέφθηκαν από το πρωί τον μητροπολιτικό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη. Μεταξύ αυτών και πολλοί ξένοι τουρίστες που με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραφαν εικόνες από το σημείο.

Την στιγμή που η σορός έφτασε στον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου, οι συγκεντρωμένοι πολίτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν «αθάνατος». Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί -φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης- μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων. Ενώ κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, γινόταν με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Κηδεία Μίκη Θεοδωράκη: Οι αφιερώσεις μικρού κοριτσιού στο βιβλίο συλλυπητηρίων

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν έκανε την εμφάνισή του, το κορίτσι που βλέπετε στις επόμενες φωτογραφίες. Το παιδί μπήκε στον ιερό ναό. Αφησε ένα λουλούδι στο φέρετρο του μουσικοσυνθέτη και στο βιβλίο συλλυπητηρίων έγραψε: «Σε αγαπάμε φίλε μας». Ζωγραφίζοντας δύο μεγάλες καρδιές σύμφωνα με το cretalive.gr

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα