Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Με επικεφαλής τον Τσίπρα και στη φετινή πορεία

Πορεία Πολυτεχνείου: Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι και φέτος ο Αλέξης Τσίπρας

Ο φετινός εορτασμός αποκτά για την αξιωματική αντιπολίτευση και ιδιαίτερο συμβολισμό αφού κατά τον ΣΥΡΙΖΑ τίθενται ζητήματα δημοκρατίας είτε μέσω της βίας και του αυταρχισμού είτε μέσω των παρακολουθήσεων πολιτών από την ΕΥΠ, είτε μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ.

“Η λάμψη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μάς θυμίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σταματήσει έναν λαό που διεκδικεί το δικαίωμα σε μία καλύτερη ζωή με δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία” αναφέρει σε μήνυμά της για την 48η επέτειο η Κουμουνδούρου θυμίζοντας πως ο δρόμος προς αυτές τις αξίες χαράσσεται από τους μεγάλους αγώνες κόντρα σε αυταρχικά καθεστώτα και κάθε λογής αντιδραστικά στηρίγματά τους.

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Με επικεφαλής τον Τσίπρα και στη φετινή πορεία

Πολυτεχνείο: Επικεφαλής της πορείας ο Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και μέσω του μηνύματος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου επαναφέρει το αίτημά της για να φύγει η “αυταρχική, αναποτελεσματική και αντιδραστική κυβέρνηση”. Είναι πλέον φανερό ότι το “τελευταίο μίλι” του κ. Μητσοτάκη αποτελεί έναν ατελείωτο Γολγοθά επισημαίνει με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι αυτονόητο καθήκον του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να τοποθετεί εμβολιασμένους αστυνομικούς σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Με επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης ζητεί να μάθει ποιος είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποια μέτρα έχουν ληφθεί ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης να μην έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ίδιων. Με απλά λόγια, εξηγεί ο κ. Σπίρτζης το παράδοξο όλων είναι πολίτες να ελέγχονται εάν είναι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν