Το πρώτο πολύ ευχάριστο νέο σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας

Η έρευνα από την Ιαπωνία που κάνει λόγο για μείωση κρουσμάτων

Άρθρο των “Japan Τimes” κάνει λόγο για μείωση στα κρούσματα λόγω των υψηλών ποσοστών εμβολιασμού (75,7%), στη δημόσια αποδοχή της χρήσης μάσκας και σε άλλους παράγοντες.

Η μετάλλαξη Δέλτα αυτοεξοντώνεται, σύμφωνα με μία νέα θεωρία που βγήκε στην επιφάνεια μετά την κατακόρυφη μείωση των κρουσμάτων κορονoϊού στην Ιαπωνία.

Ειδικότερα, προς το τέλος του καλοκαιριού, στην Ιαπωνία έγινε καταγραφή πάνω από 23.000 κρουσμάτων ημερησίως και πλέον, οι νέες μολύνσεις δεν ξεπερνούν τις 200 κάθε μέρα, ενώ οι θάνατοι είναι σε μονοψήφια νούμερα.

Έρευνα στην Ιαπωνία για την πανδημία: Η αυτοκαταστροφή της μετάλλαξης Δέλτα;

Ωστόσο, μερίδα ερευνητών υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος βρίσκεται στις γενετικές μεταβολές που υφίσταται ο κορονοϊός κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής του.

Σύμφωνα με την νέα θεωρία του Ιτούρο Ινούε, καθηγητή στο Εθνικό Ινστιτούτο Γενετικής της Ιαπωνίας, η μετάλλαξη επισώρευσε τόσες πολλές παραλλαγές σε μία ζωτική πρωτεΐνη του ιού (την nsp14) που τελικά οδήγησαν στην αυτοκαταστροφή της Δέλτα.

Η πρωτεΐνη nsp14 φαίνεται να προσφέρει μια μορφή διόρθωσης σφαλμάτων που βοηθά το γονιδίωμα του ιού να παραμείνει κάτω από το όριο της «καταστροφής από σφάλμα». Στην περίπτωση του πέμπτου κύματος της πανδημίας στην Ιαπωνία, η nsp14 απέτυχε να «εξυπηρετήσει» τις πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου στελέχους και τελικά το κατέστρεψε, λένε οι ερευνητές.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα