Το βίντεο που τράβηξε ο πατέρας του: Η στιγμή που ο 29χρονος υποσμηναγός πετάει πάνω από το χωριό του και προκαλεί συγκίνηση

by Εύα Ζαχαριάδη
Το βίντεο που τράβηξε ο πατέρας του: Η στιγμή που ο 29χρονος υποσμηναγός πετάει πάνω από το χωριό του και προκαλεί συγκίνηση

Ανδραβίδα: Ήρωας ο 29χρονος σμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

Βαρύ είναι το πένθος για τα Δολιανά Αρκαδίας, το χωριό του υποσμηναγού Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος σκοτώθηκε τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, μετά την πτώση του μαχητικού Phantom F4. Ο 29χρονος υποσμηναγός θα παραμείνει ως ήρωας στις μνήμες μας.

Του έλεγα «έλα και μια φορά κοντά στο σπίτι, να σε δω σε έναν ελιγμό» όταν τον είδα είπα «Θεέ μου, ολοκληρώθηκα» τόνισε ο πατέρας του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο 29χρονος υποσμηναγός πραγματοποίησε ελιγμούς, για πρώτη φορά, πάνω από το χωριό του, κάνοντας πραγματικότητα την επιθυμία του πατέρα του, Κώστα Τουρούτσικα, ο οποίος τράβηξε και το βίντεο.

Στο 2.48 ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας πετά πάνω από το χωριό του

Ανδραβίδα: Ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού, συγκλονίζει

Βαρύ το πένθος στα Δολιανά Αρκαδίας, το χωριό του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του, χθες, μετά την πτώση του μαχητικού F4 PHANTOM, το οποίο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πατέρας του 29χρονου, Κώστας Τουρούτσικας, έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν.

«Για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δε θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα».

«Αν οδηγούσε μόνος του μπορεί να ζούσε»

Το βίντεο που τράβηξε ο πατέρας του: Η στιγμή που ο 29χρονος υποσμηναγός πετάει πάνω από το χωριό του και προκαλεί συγκίνηση

«Δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος» είπε ο ίδιος, συμπληρώνοντας:

«Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε».

«Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε χρόνο ντε τε. Δεν μπορώ να το χωνέψω».

Ανδραβίδα: Τι δήλωσε ο θείος του 31χρονου πιλότου

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτήν την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F4 PHANTOM που κατέπεσε χθες σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νοτίου του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, ενώ το έργο των σωστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Άρης Κεραμίδης, θείος του αγνοούμενου Ευστάθιου Τσιτλακίδη, έκανε λόγο για «ένα καλό παιδί, χαμηλών τόνων».

«Είχε σκοπό να παντρευτεί σύντομα. Ήταν χαμηλών τόνων, πολύ καλό παιδί και η οικογένεια πάρα πολύ καλή. Ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανός, οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν και με οποιονδήποτε τρόπο να βρεθεί».

Όπως είπε ο θείος του πιλότου:

«Η μεγάλη του αγάπη ήταν να γίνει πιλότος στη μαχητική αεροπορία και το έκανε πραγματικότητα. Μίλαγε με υπερηφάνεια για αυτό που κάνει».

Μιλούσε με χαρά για το επάγγελμα που είχε διαλέξει και ήθελε να κάνει από μικρός, είπε κλείνοντας ο θείος του αγνοούμενου κυβερνήτη του F4 Phantom.

Προτεινόμενα