Το ύστατο αντίο του πατέρα Αντώνιου για τη Φώφη Γεννηματά: «Νοιαζόταν για όλα τα παιδιά και μας στήριζε»

Πατήρ Αντώνιος: «Νοιαζόταν για όλα τα παιδιά και μας στήριζε»

Σε πένθος βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα, σήμερα που τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά, που χάθηκε νικημένη από τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών. Η σημερινή ημέρα είναι μέρα εθνικού πένθους.

Η σορός της έφτασε στη Μητρόπολη, όπου στις 14:00 θα γίνει η κηδεία της, λίγο μετά τις 08:00 και το φέρετρο ήταν καλυμμένο με τρεις σημαίες: τη γαλανόλευκη, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Το ύστατο αντίο του πατέρα Αντώνιου για τη Φώφη Γεννηματά: «Νοιαζόταν για όλα τα παιδιά και μας στήριζε»

Τα λόγια του πατέρα Αντώνιο για τη Φώφη Γεννηματά και το ύστατο αντίο

Για την Φώφη Γεννηματά ως, όχι απλώς φίλη του, αλλά και συνοδοιπόρο, μίλησε ο πατέρας Αντώνιος της «Κιβωτού του Κόσμου», μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Στούνιο 4». Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια της εκλιπούσας ζητά, αντί στεφάνων στη μνήμη της, την ενίσχυση των «Κιβωτός του Κόσμου» και «Χαμόγελο του παιδιού».

«Τη γνωρίζουμε είκοσι χρόνια, από την εποχή που ήταν υπερνομάρχης Αθηνών. Είχε ανακαλύψει το πρώτο μας σπίτι εκεί κοντά στην Ακαδημία Πλάτωνος. Ήταν στις αρχές του έργου και η παρουσία της ήταν σημαντική για εμάς γιατί μας βοήθησε ουσιαστικά», είπε μεταξύ άλλων, συγκινημένος.

«Αυτό που έβλεπα σε αυτή τη γυναίκα είναι μια μανούλα που ενδιαφέρονταν για όλα τα παιδιά και με προσοχή σε ό,τι της λέγαμε, ήθελε να μάθει για την ουσία του έργου μας», συμπλήρωσε ο πατέρας Αντώνιος.

«Μας συγκλόνισε, ήταν αιφνίδιος ο θάνατός της. Αφήνει μια πίκρα, αλλά από την άλλη, όπως λένε και οι πατέρες της εκκλησίας, ότι μονάχα ό,τι έδωσες, πάντα είναι δικό σου. Όταν δώσεις κάτι αμέσως από υλικό γίνεται πνευματικό. Και τότε μπορείς να το φέρεις μαζί σου για πάντα», είπε ακόμα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν