“Τον έβλεπαν να πεθαίνει”: Η στιγμή που ο ψαράς Χρήστος χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια των φίλων του

by Newsroom i-diakopes.gr
“Τον έβλεπαν να πεθαίνει”: Η στιγμή που ο ψαράς Χρήστος χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια των φίλων του

35χρονος Κρήτη: Πως έχασε τη ζωή του ο ψαράς

Μία παρέα ανδρών, αποτελούμενη από τον 35χρονο Χρήστο και τους τρεις φίλους του, 27 και 30 χρονών, είχαν πάει για το αγαπημένο τους χόμπι, το ψάρεμα με καλάμι.

Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, ένα καλάμι έπεσε στα βράχια και ένα μεγάλο κύμα ήταν αρκετό ώστε οι στιγμές ξενοιασιάς να μετατραπούν σε μάχη για τη ζωή του, αφού όταν ο 35χρονος προσπάθησε να το φτάσει, φαίνεται ότι παραπάτησε, έπεσε και χτύπησε και στην συνέχεια βρέθηκε στο νερό. Ο φίλος του που έσπευσε να βοηθήσει χτυπήθηκε από κύμα κι έπεσε κι αυτός στην θάλασσα.

Όπως υπογραμμίζουν άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο και περιέγραψαν την αγωνιώδη προσπάθεια, «πάλεψε παλικαρίσια για να τον σώσει», αλλά ο 35χρονος, πατέρας ενός μικρού παιδιού, φαίνεται να έχασε πολύ γρήγορα την ζωή του.

Στο μεταξύ, βλέποντας τους δύο άνδρες στο νερό, προσέτρεξε σε βοήθεια και ο τρίτος της παρέας, με τον τέταρτο – που βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο – να καλεί τις αρχές.

“Τον έβλεπαν να πεθαίνει”: Η στιγμή που ο ψαράς Χρήστος χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια των φίλων του

Πως σώθηκαν οι φίλοι του 35χρονου

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πάντες στην περιοχή Αλυκές, ενώ ο συναγερμός που σήμανε στο Λιμενικό Σώμα απέτρεψε μια μεγαλύτερη τραγωδία. Παρά την αργία, στην επιχείρηση διάσωσης κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν σκάφη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, σκάφος σχολής δυτών με 10 δύτες, καθώς επίσης επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη.

Δυστυχώς όμως ο 35χρονος ανασύρθηκε νεκρός από δύτη, ενώ οι δύο φίλοι του, που προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν, διακομίσθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο νοσοκομείο στην Κρήτη.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επαγγελματιών αλιέων στο Creta24, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο για να βοηθήσουν στην επιχείρηση ανάσυρσης των τριών ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα.

Όπως επεσήμανε ο Ευθύμης Σταματάκης, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με το γιο του Κώστα, μετά από τηλεφώνημα που έλαβε από το Λιμεναρχείο, όπου ενημερώθηκε για το περιστατικό, «δεν κοίταξα την ώρα. Μου είπαν τρέξε γιατί δεν τους αφήνει η φουρτούνα να βγουν έξω και έχουν απομακρυνθεί από τη στεριά. Έφυγα και πήγα αλλά ο καιρός ήταν παράξενος. Το καΐκι ανώτερη ταχύτητα έχει 6 μίλια. Είχε θάλασσα, εξάρι άνεμο βοριά και ήρθε άλλο ένα σκάφος με δύτες μετά».

“Τον έβλεπαν να πεθαίνει”: Η στιγμή που ο ψαράς Χρήστος χάνει τη ζωή του μπροστά στα μάτια των φίλων του

Και συμπλήρωσε πως τη στιγμή που βρήκαν τον πρώτο διασωθέντα, τον αντίκρισαν, υπερβάλλοντας εαυτό, να προσπαθεί να βγάλει στην στεριά το άψυχο σώμα του φίλου του. «Βούτηξε ένας δύτης και τον έπιασε από τα 5 – 6 μέτρα, δεν άντεξε όμως. Τον έπιασε οριακά, πάω εγώ και βρίσκω άλλα δύο άτομα. Τους πέταξα το σωσίβιο. Είδαμε έναν να κρατάει τον νεκρό. Μόλις τον είδα συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ζωντανός. Τον πιάσαμε του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει».

Ο γιος του κ. Σταματάκη, Κώστας, σημείωσε πως έπεσε κυριολεκτικά πάνω στον ένα διασωθέντα, ώστε να μπορέσει να τον ζεστάνει, καθώς είχε πάθει υποθερμία και συμπλήρωσε «μόλις τους βγάλαμε έξω, τους πήγαμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Η στιγμή που ο 35χρονος χάνει τη ζωή του

Προτεινόμενα