Τουρισμός τον Οκτώβριο: Ποια είναι τα στοιχεία για τα ελληνικά αεροδρόμια – Νικητές και χαμένοι

Τουρισμός τον Οκτώβριο: Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της Fraport για την επιβατική κίνηση τον Οκτώβριο

Τουρισμός τον Οκτώβριο: Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Είχαν απογοητευτικά τουριστικά δεδομένα το τελευταίο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου. Πρόκειται για τα αεροδρόμια: Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη και Σκιάθος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, φέτος το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια διαμορφώθηκε στα 8,4 εκατομμύρια, σημειώνοντας πτώση κατά 70,8% σε σχέση με το αντίστοιχο δεκάμηνο του 2019, όταν ο αριθμός των επιβατών είχε ανέλθει σε 28,7 εκατομμύρια.

Τα χαμηλότερα ποσοστά αφορούν στη Σκιάθο με μείωση 80,1%. Όπου ταξίδεψαν 88.112 επιβάτες για το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου έναντι 443.786 το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Την ίδια στιγμή, τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατών κατέγραψε το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου ταξίδεψαν 2.233.329 επιβάτες, αριθμός μειωμένος κατά 62,9% σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2019.

Δείτε αναλυτικά την εικόνα του τουρισμού έως και τον Οκτώβριο στα υπόλοιπα ελληνικά αεροδρόμια

Υποτονική ήταν και η επιβατική κίνηση και στους δύο δημοφιλέστερους προορισμούς των Κυκλάδων, στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Με μείωση 73,1% και 74,5% αντίστοιχα.

Στα ίδια ποσοστιαία επίπεδα διαμορφώθηκε η κίνηση και για την Κω και τη Ρόδο. Με τους δύο προορισμούς των Δωδεκανήσων να καταγράφουν πτώση σε ποσοστό 70,2% και 72,1% αντίστοιχα.

Αντίστοιχους ρυθμούς σημείωσαν και τα δύο δημοφιλή νησιά του Ιουνίου, η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά, όπου η πτώση ξεπέρασε το 70% και το 75% αντίστοιχα.

Η μικρότερη ποσοστιαία μείωση (56,4%) παρατηρήθηκε στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου ο αριθμός των ταξιδιωτών, πάντως, παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Ακόμα, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε το αεροδρόμιο της Ζακύνθου με πτώση 78,6%. Ενώ ακολουθεί το αεροδρόμιο της Μυκόνου με 72,9% και εκείνο της Καβάλας με 71,6%.

Τη μικρότερη ποσοστιαία μείωση κατέγραψε το αεροδρόμιο της Κω, με πτώση 34,7%, επιδεικνύοντας ισχυρές αντοχές, ενώ ακολούθησε εκείνο της Ρόδου με την μείωση να διαμορφώνεται στο 40,4.

Δείτε από ποιες χώρες ήταν οι επισκέπτες που προτίμησαν τη χώρα μας φέτος

Οι κορυφαίοι επισκέπτες της χώρας μας είναι Γερμανοί και Βρετανοί. Μόνο τον Οκτώβριο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που διαχειρίζεται η Fraport έφτασαν 144.385 Βρετανοί και 151.227 Γερμανοί τουρίστες. Έπειτα, ακολουθεί η Δανία, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία και η Ελβετία.

Related posts

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο

Προσοχή: Φιλέτο γαλοπούλας πασίγνωστης εταιρείας έχει λάθος ημερομηνία παραγωγής και λήξης