Τουριστικά λεωφορεία: Θα λάβουν πακέτο στήριξης άνω των 48 εκατ. ευρώ λόγω κορονοϊού

Τουριστικά λεωφορεία: Στο πακέτο στήριξης περιλαμβάνονται επίσης ταξιδιωτικά γραφεία και ΚΤΕΛ

Τουριστικά λεωφορεία: Ο τουριστικός κλάδος πλήγηκε από τον κορονοϊό περισσότερο από κάθε άλλο. Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ζητούσαν οικονομική βοήθεια και στήριξη από το κράτος. Ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ έχει ήδη δημοσιευτεί το ΦΕΚ που προβλέπει έκτακτη αποζημίωση για τα ΚΤΕΛ – Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.).

Πρόκειται για ένα πακέτο στήριξης ύψους 48.781.991,00 ευρώ.

Τουριστικά λεωφορεία: Θα λάβουν πακέτο στήριξης ύψους 48 εκατ. ευρώ

Δείτε αναλυτικά τα ποσά αποζημιώσεων των τουριστικών λεωφορείων και των άλλων κλάδων

Για τα αστικά λεωφορεία αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,052 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 4.001.109,00 ευρώ.

Για τα υπεραστικά λεωφορεία, αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,5 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 15.786.610,00 ευρώ.

Για την εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 2,7 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 7.986.972,00 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ., αποφασίζεται η αποζημίωση των δεσμευμένων θέσεων με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που αντιστοιχεί στην τιμή μέσης διάνυσης ανά θέση τον μήνα, και συνολικά το ύψος της αποζημίωσης ορίζεται έως του ποσού των 21.007.300 ευρώ.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo