Τουριστικά λεωφορεία: Το Υπουργείο Τουρισμού τα ενισχύει με 21 εκατομμύρια ευρώ

Τουριστικά λεωφορεία: Υπεγράφη η σχετική κοινή υπουργική απόφαση

Τουριστικά λεωφορεία: Εγκρίθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων. Το συνολικό ποσό για τους δικαιούχους ανέρχεται σε 21.007.300 ευρώ.

Σήμερα συναντήθηκαν ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, κ. Άρης Μαρίνης. Συμφώνησαν ότι ο τομέας των τουριστικών λεωφορείων χρειάζεται άμεση ενίσχυση.

Το κονδύλι των 21.007.300 ευρώ αφορά στους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020. Κατά προσέγγιση, υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο αντιστοιχούν:

3.600 ευρώ σε κάθε λεωφορείο. Καθώς επιδοτούνται οι δεσμευμένες θέσεις με το ποσό των 0,87 ευρώ ανά θέση και ανά μήνα.

Τουριστικά λεωφορεία: Ενισχύθηκαν οικονομικά με 21 εκατομμύρια ευρώ

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Χάρη Θεοχάρη για την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων

«Η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε.

Μας επιβάλλει να αναλάβουμε χωρίς χρονοτριβή απαιτούμενες πρωτοβουλίες. Ώστε να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού γενικώς. Και οπωσδήποτε, ο τομέας των τουριστικών λεωφορείων.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία όλοι πρέπει να εφαρμόζουμε με τη μέγιστη δυνατή συνέπεια και επιμέλεια, δεν επιτρέπουν τη συμπλήρωση όλων των θέσεων κατά τις μετακινήσεις των λεωφορείων.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία τους, από οικονομικής πλευράς.

Έτσι, μετά από συντονισμένες ενέργειες, εμείς ως Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, υπογράψαμε σχετική διάταξη για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων.

Τώρα υπογράφηκε επιπλέον και η Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την αποζημίωση που αναλογεί στα λεωφορεία, προκειμένου ο κλάδος να στηριχθεί περαιτέρω».

Παράλληλα ο κ. Άρης Μαρίνης τόνισε «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική οικονομική ανάσα στους ανθρώπους του κλάδου μας, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo