Τουριστικός κλάδος: Κατά 72% μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα και κάμπινγκ

Τουριστικός κλάδος: Το ποσοστό αυτό αφορά στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020

Τουριστικός κλάδος: Από τους περισσότερο πληγέντες κλάδους λόγω της πανδημίας είναι ξεκάθαρα ο τουριστικός. Από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα, υπάρχουν εκτεταμένοι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών και των ταξιδιωτών. Το αποτέλεσμα είναι οι κρατήσεις να έχουν μειωθεί κατακόρυφα όλο αυτό το διάστημα και οι οικονομικές ζημίες να είναι τεράστιες.

Για παράδειγμα, από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο 2020, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 69% στις αφίξεις και 72% στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ. Αυτή η σύγκριση γίνεται σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Πιο συγκεκριμένα, αυτούς τους εννέα μήνες, οι αφίξεις αλλοδαπών σημείωσαν πτώση 78,4%. Ενώ οι διανυκτερεύσεις περαιτέρω μείωση 78,5%. Όσο για τα αντίστοιχα στοιχεία για τους ημεδαπούς, σημειώθηκε πτώση 41% στις αφίξεις και 40,9% στις διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2019.

Συνολικά βέβαια, οι περισσότερες αφίξεις και διανυκτερεύσεις πραγματοποιήθηκαν από αλλοδαπούς σε ποσοστό 52,1% οι αφίξεις και ποσοστό 67,8% οι διανυκτερεύσεις.

Τουριστικός κλάδος: Μείωση 72% σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ

Δείτε επιπρόσθετα στοιχεία σχετικά με την πορεία του τουριστικού κλάδου τους εννέα μήνες από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο 2020

Η μέση διαμονή ανά άτομο σε ξενοδοχειακό κατάλυμα ή κάμπινγκ είναι 3,7 διανυκτερεύσεις. Οι μέσες διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών ήταν περισσότερες από των ημεδαπών. Συγκεκριμένα, των αλλοδαπών ανήλθαν σε 4,8 ενώ των ημεδαπών σε 2,5.

Τέλος, όσον αφορά την πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα, ανήλθε μόλις στο 34,9% από Ιανουάριο έως Σεπτέμβριο 2020, ενώ το ίδιο διάστημα το 2019 ήταν 53,9%.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα