Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Η απίστευτη ατυχία του Ηλία Νικολακόπουλου που του στέρησε τη ζωή

by Εύα Ζαχαριάδη

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Το ραντεβού που είχε κλείσει για να πάει στο νοσοκομείο

Σε μεγάλη θλίψη έχει βυθιστεί ο πολιτικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του Ηλία Νικολακόπουλου. Ο γνωστός πολιτικός επιστήμονας και αναλύτης εκλογικών τάσεων, έφυγε από την ζωή λόγω ανακοπής καρδιάς, σε ηλικία 75 ετών, ενώ έκανε τις διακοπές του στην Σύρο.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ενώ κολυμπούσε σε ύπτια στάση, ξαφνικά σταμάτησε να κινείται και ένα μικρό σκάφος έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες – μία κίνηση που αποδείχθηκε μάταιη, καθώς ο πολιτικός αναλυτής που έχει συνδεθεί με τις εκλογικές βραδιές στη χώρα, είχε ήδη ξεψυχήσει. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγινε επί τόπου προσπάθεια ανάνηψης από τους διασώστες αλλά και σε όλη τη διαδρομή έως το νοσοκομείο Σύρου όπου διακομίστηκε. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν και πιστοποίησαν τον θάνατό του.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας: Η απίστευτη ατυχία του Ηλία Νικολακόπουλου που του στέρησε τη ζωή

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για τον Ηλία Νικολακόπουλο

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και σε λίγες μέρες θα έκανε στεφανιογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr ο Ηλίας Νικολακόπουλος είχε κλείσε ραντεβού για την ερχόμενη Τρίτη σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας ώστε να γίνει η επεμβατική θεραπεία, ενώ προ λίγων εβδομάδων είχε κάνει στεντ στα αγγεία των ποδιών και συγκεκριμένα στη λαγόνιο αρτηρία. Οι άνθρωποι που μίλησαν στο iEidiseis, είπαν ότι είχε σημαντικό καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά «όλα ήταν προγραμματισμένα ώστε να αντιμετωπιστούν».

Ωστόσο, η μοίρα έπαιξε τα δικά της παιχνίδια….

Ποιος ήταν ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Λωζάννη. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη θεωρία των Πιθανότητων στο Πανεπιστήμιο του Παρισίου 6 και το 1984 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του τμήματος νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1986 εξελέγη λέκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 2003 τακτικός καθηγητής.

Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την παρουσίαση των εκλογικών διαδικασιών. Αρθρογραφούσε τακτικά σε εφημερίδες (“Τα Νέα” κ.λπ.) και διατηρούσε εκπομπή ιστορικού περιεχομένου “Στο Κόκκινο”. Μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ)

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν