Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε συγγενής θύματος και οι οργισμένες αντιδράσεις

by Newsroom i-diakopes.gr
Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε συγγενής θύματος και οι οργισμένες αντιδράσεις

Τέμπη: Το sms που έλαβαν οι συγγενείς των θυμάτων

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας έστειλε μηνύματα στου συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Τρεις εβδομάδες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα και ενώ αναζητούνται όλοι οι παράγοντες που προκάλεσαν τη τραγωδία, οι συγγενείς των θυμάτων άρχισαν να λαμβάνουν το ακόλουθο sms.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ANT1 το sms αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας είναι στη διάθεσή σας. Καλώντας το 10306, κατά προτεραιότητα, στην επιλογή 3 για τους εμπλεκόμενους και τους συγγενείς των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μπορείτε να μιλήσετε όλο το 24ωρο με επαγγελματία ψυχικής υγείας».

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτό είναι το μήνυμα που έλαβε συγγενής θύματος και οι οργισμένες αντιδράσεις

Η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα για το sms στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Αμέσως μετά την προβολή του εν λόγω μηνύματος, ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε στο Πρωινό: «Έχω χάσει εγώ το παιδί μου και μου έρχεται αυτό το μήνυμα, τους στέλνω όλους στο δι@ολο ναι ή όχι; Σπάω το τηλέφωνο; Και βγαίνουν και λένε στα κανάλια ότι επικοινωνήσαμε με αυτοματοποιημένα μηνύματα;

Τα έτοιμα; Αυτή την επικοινωνία επιλέξατε να κάνετε με τους ανθρώπους που έχασαν ένα, δύο, τρία παιδιά; Αυτό το άψυχο μήνυμα που τους καλείτε να σας πάρουν εκείνοι τηλέφωνο και τους λέτε να πατήσουν και το 3; Είστε σοβαροί;».

Δείτε το βίντεο

Ψυχολογική υποστήριξη στους τραυματίες και τους συγγενείς των θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας είχε ξεκινήσει στις πρώτες μέρες από το δυστύχημα στα Τέμπη μία γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, το 10306. Σύμφωνα με ενημέρωση, τα στελέχη της εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής 10306 ήδη έχουν επικοινωνήσει με 192 επιβαίνοντες, με 60 τραυματίες και 51 συγγενείς θυμάτων. Οκτώ (8) εξ αυτών έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εξ αποστάσεως ψυχολογικής υποστήριξης.

Παράλληλα επαγγελματίες ψυχικής υγείας των φορέων ψυχικής υγείας, ΘΕΨΥΠΑ, Αποστολή, Σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων Ν. Λάρισας, Συνειρμός, Δίοδος, ΕΠΑΨΥ, ΙΑΣΙΣ, ΕΨΥΚΑ και ΠΕΨΑΕΕ παρείχαν υποστήριξη επί τόπου στο Γ.Ν.Ν. Λάρισας, τόσο σε συγγενείς θυμάτων, όσο και σε νοσηλευόμενους επιβάτες, όλο το 24ώρο, καθώς και διαδικτυακά.

Τέλος, να σημειωθεί ότι υπάρχει πάντα η δυνατότητα για βραχεία συστηματική ψυχολογική υποστήριξη – διαδικτυακά – διάρκειας 6 έως 10 συνεδριών, μέσω της Γραμμής 10306, για όσους δεν μπορούν άμεσα να διαχειριστούν βασικές αγωνίες σε σχέση με το συμβάν και δεν μπορούν να απευθυνθούν αλλού, καθώς και για ειδικές παρεμβάσεις υποστήριξης όσων συμμετείχαν στις ομάδες διάσωσης, όπως και στους εργαζόμενους της Hellenic Train και τις οικογένειές τους με στόχο την ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας.

Προτεινόμενα