Τραγωδία στα Τέμπη: Πυροσβέστες υπέστησαν μυστηριώδη χημικά εγκαύματα, επιχειρούσαν στο σημείο της σύγκρουσης

Τέμπη: Για ποιο λόγο υπέστησαν χημικά εγκαύματα οι πυροσβέστες

Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το φορτίο του εμπορικού τρένου και την έκρηξη που προκλήθηκε. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως τέσσερις πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας, υπέστησαν χημικά εγκαύματα από άγνωστη ουσία.

Από την αρχή υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για «παράξενα» εγκαύματα που προκλήθηκαν μετά την έκρηξη σε τραυματίες και τα οποία γέννησαν εύλογα ερωτήματα.

Τέμπη: Η πρώτη αποκάλυψη για τα εγκαύματα έγινε στο «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1

Οι δύο από αυτούς πυροσβέστες μίλησαν στην εκπομπή “T-live” και στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Μετά το τέλος της βάρδιας τους ένας μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας και ο άλλος στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου. Και στις δύο περιπτώσεις, διαπιστώθηκαν χημικά εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματος τους. Το περίεργο είναι ότι και οι δύο επιχείρησαν στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου, που δεν είχε πάρει φωτιά.

“Έκανα χειρουργείο και με παρακολουθούν ακόμα. Δεν γνωρίζω πώς προκλήθηκαν. Δεν αισθάνθηκα ότι κάηκα. Ίσως λόγω της αδρεναλίνης… Όταν έβγαλα τη στολή τότε διαπίστωσα τα εγκαύματα”, ανέφερε ο ένας πυροσβέστης στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Ανάλογη ήταν η περιγραφή του συναδέλφου του: “Μου είπαν ότι πρόκειται για πιθανά χημικά εγκαύματα. Όσο επιχειρούσα δεν αισθάνθηκα κάτι. Πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν καήκαμε από φωτιά. Τα εγκαύματα αυτά δεν είναι από φωτιά”.

Related posts

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά

Έρχεται ακpαίος σεισμός και στην Ελλάδα; Η προειδοποίnση Έλληνα σεıσμολόγου – «Θα είναι μεγασεισμός “τέpας”»