ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τα νέα τρένα καταφθάνουν ενώ υπάρχουν σχέδια και για επιπλέον τρένα στον Προαστιακό

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τα νέα τρένα θα δρομολογηθούν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Πρόκειται για νέα ηλεκτροκίνητα τρένα που ανακαινίζονται στην Ιταλία και θα δρομολογηθούν στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Επιπρόσθετα, εξετάζονται νέες επενδύσεις σε τρένα για τον Προαστιακό της Αθήνας. Αλλά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σκέψεις αντί για υβριδικά τρένα, να παραγγελθούν τρένα υδρογόνου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ. Τσαλίδης ανέφερε ότι «Ο προγραμματισμός μας προχωράει κανονικά. Το πρώτο από τα τρένα που ανακαινίζονται στην Ιταλία, θα έρθει στο τέλος του έτους και το πρώτο του δρομολόγιο θα γίνει ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2021, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τα υπόλοιπα θα έρθουν μέσα στο 2021. Στο τέλος του έτους ολοκληρώνεται και η επένδυση μας στο αμαξοστάσιο της Θεσσαλονίκης το οποίο θα είναι από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. Θα αλλάξει συνολικά η εικόνα της εταιρείας μας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταφθάνουν νέα τρένα στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου για τα νέα τρένα

Ακόμα, ο κ. Τσαλίδης πρόσθεσε «Ελπίζω ότι μέχρι την Άνοιξη του 2022 θα λειτουργεί πλήρως η σηματοδότηση και το ETCS, έργα που εκτελούνται από το δημόσιο (ΕΡΓΟΣΕ) και όχι από εμάς. Αυτό που είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς είναι ότι πλέον δίνεται προτεραιότητα στις επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το οδικό δίκτυο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οπότε πιστεύω ότι σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών. Ίσως είναι και μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα και για τον σιδηρόδρομο. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι στο τμήμα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ειδομένη η ταχύτητα να είναι τουλάχιστον 160χλμ/ώρα. Αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3 ώρες και 30 λεπτά. Σήμερα έχουμε πολλές βραδυπορίες, οι οποίες θα πρέπει να εξαλειφθούν σύντομα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα