Τράπεζα της Ελλάδας: Μείωση 77% στις εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες τον Οκτώβριο 2020

Τράπεζα της Ελλάδας: Δείτε αναλυτικά τα υπόλοιπα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν

Τράπεζα της Ελλάδας: Κατά 77% μειώθηκαν τα έσοδα από ταξιδιωτικές υπηρεσίες τον Οκτώβριο του 2020. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπρόσθετα, κατά 76,1% μειώθηκαν οι αφίξεις ταξιδιωτών σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019, ενώ κατά 18,3% μειώθηκαν επίσης οι εισπράξεις από μεταφορές.

Σύμφωνα με τα υπόλοιπα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σημείωσε έλλειμμα 767 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ, το ισοζύγιο αγαθών μειώθηκε κι αυτό κατά 615 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, μείωση της τάξης του 9,2% σημείωσαν οι εξαγωγές αγαθών, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 18%.

Στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σημείωσε το τεράστιο έλλειμμα των 9,4 δις ευρώ, οκτώ φορές παραπάνω από το ίδιο διάστημα του 2019. Ακόμα, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 15,9% σε τρέχουσες τιμές.

Τράπεζα της Ελλάδας: -77% στις εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες σημείωσαν τις μεγαλύτερες μειώσεις όπως μαρτυρούν τα στοχεία της Τράπεζας Ελλάδος

Η συνολική μείωση στο πλεόνασμα των υπληρεσιών, οφείλεται κατά βάση στις μειώσεις στις εισπράξεις των ταξιδιωτικών υπηρεσιών και των μεταφορών. Ωστόσο, η εικόνα του ισοζυγίου των λοιπών υπηρεσιών ήταν βελτιωμένη.

Τον Αύγουστο του 2020 οι μειώσεις στις εισπράξεις των ταξιδιωτικών υπηρεσιών ήταν κάπως λιγότερες σε σχέση με τον Οκτώβριο, καθώς ανήλθαν στο 66,5%. Μεγαλύτερη ήταν η μείωση από εισπράξεις κατοίκων από χώρες εκτός της ΕΕ (-76,5%). Ενώ μικρότερη ήταν στις εισπράξεις από κατοίκους χωρών της ΕΕ (-58,4%).

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν