«Τρελάθηκε» στον αέρα η Ράνια Τζίμα με τη δήλωση Καραμανλή πως «το κράτος στάθηκε όρθιο»

by Τόνια Τζαφέρη
«Τρελάθηκε» στον αέρα η Ράνια Τζίμα με τη δήλωση Καραμανλή πως «το κράτος στάθηκε όρθιο»

Ράνια Τζίμα: «Δεν έγινε καμία διαχείριση κρίσης, βιώσαμε μία κρίση που ήταν εκτός ελέγχου κ. Υπουργέ…»

Καλεσμένος σε δελτίο ειδήσεων βρέθηκε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, προκαλώντας σάλο με τις δηλώσεις του σχετικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας πριν από μια μόλις ημέρα, όπου χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε μεγάλες οδούς της πόλης.

Για το χάος που επέφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα», μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής στο κεντρικό δελτίο του Mega, το απόγευμα της Τρίτης 25 Ιανουαρίου.

«Εκ μέρους της κυβέρνησης και χωρίς περιστροφές ζητήσαμε συγνώμη από όσους ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται. Πρόκειται για ακραίο καιρικό φαινόμενο αλλά αυτό δε δικαιολογεί τα πάντα», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o Κώστας Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

«Τρελάθηκε» στον αέρα η Ράνια Τζίμα με τη δήλωση Καραμανλή πως «το κράτος στάθηκε όρθιο»

«Καταλαβαίνουμε τον θυμό, την απογοήτευση και τα νεύρα όλων. Είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις από όλους του παραχωρησιούχους ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δούμε αυτές τις εικόνες ντροπής. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το χάος της «Ελπίδας».

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «έγιναν λάθη, υπήρξαν παραλήψεις αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο», προκαλώντας την αντίδραση της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Ράνιας Τζίμα, που επεσήμανε ότι οι εικόνες που είδαμε από χθες κάθε άλλο παρά δείχνουν ένα κράτος που ανταπεξήρθε.

Η αντίδραση της Ράνιας Τζίμα προς τον Καραμανλή

«Που στάθηκε όρθιο το κράτος κ. Υπουργέ; Με συγχωρείται, μας ακούει ο κόσμος που το έζησε στο πετσί του. Αυτή ήταν η εικόνα μιας χώρας που πραγματικά δεν πιστεύουμε ότι αυτή θέλουμε να έχει η χώρα μας», είπε σε έντονο ύφος η Ράνια Τζίμα.

Ο υπουργός από τη μεριά του επέμεινε ότι έγινε μια διαχείριση κρίσης σε δύσκολες συνθήκες καθώς όπως είπε το κράτος κινητοποιήθηκε ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί, ακόμα κι αν αυτό έγινε μετά από ταλαιπωρία.

«Δεν έγινε καμία διαχείριση κρίσης, βιώσαμε μία κρίση που ήταν εκτός ελέγχου κ. Υπουργέ…», του απάντησε η παρουσιάστρια, με τον ίδιο να αναφέρει πως: «Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ότι έχετε δίκιο. Υπήρξε ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Υπήρξε αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία και αστοχία. Έγινε όμως από χτες μια τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής να απεγκλωβιστούν 3.500 άνθρωποι και 2.500 οχήματα από την Αττική Οδό, πράμα το οποίο έγινε. Μετά από καθυστέρηση; Μετά από καθυστέρηση. Μετά από ταλαιπωρία; Μετά από ταλαιπωρία. Θεωρώ και αυτό το κομμάτι δεν πρέπει να το κρύψουμε κάτω από το χαλί».

«Δε λέμε ότι όλα έγιναν όλα τέλεια, δεν πανηγυρίζουμε γι’ αυτό. Όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μετά από μια δύσκολη συγκυρία. Καταλαβαίνω τον θυμό του κόσμου», πρόσθεσε.

Πρώτη φορά η κυβέρνηση παρεμβαίνει για να δοθεί αποζημίωση από ιδιώτη
Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η πρώτη φορά που ζητείται από ιδιωτική εταιρεία να καταβάλλει αποζημίωση για τα όσα συνέβησαν και για την ταλαιπωρία των πολιτών.

Η συνέχεια της συζήτησης μεταξύ Τζίμας και Καραμανλή

«Για πρώτη φορά είδαμε ότι πέρα από το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, έγινε ένα βήμα που δεν έχει γίνει ποτέ ούτε στην Ευρώπη. Ήρθε η ίδια η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ, ενός γενναίου ποσού. Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να μη συμφωνεί με το ύψος του ποσού, όλοι συμφωνούμε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις. Πέρα από αυτό, υπάρχει ειδικό θεσμικό πλαίσιο για να δούμε πού υπάρχουν ευθύνες και οι καμπάνες θα είναι βαριές. Σε αυτό δεσμευόμαστε και θα το κάνουμε».

«Δεσμευόμαστε ότι δε θα καλύψουμε ευθύνες. Θα εξετάσουμε τι έχει γίνει, ποιος έχει την ευθύνη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι το χρηματικό ποσό των 2.000 που θα δοθεί από την Αττική Οδό, δεν μπλοκάρει μελλοντικές αξιώσεις των οδηγών από την εταιρία. «Μπορείτε να έχετε και άλλες απαιτήσεις, δεν αποστερείται το δικαίωμα να κινηθείτε νομικά».