Τριών Ιεραρχών: Πώς θα γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις στα σχολεία – Δείτε αναλυτικά

Τριών Ιεραρχών: Δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγο η σχετική εγκύκλιος

Τριών Ιεραρχών: Η εγκύκλιος για την εορτή των Τριών Ιεραρχών δημοσιεύτηκε λίγη ώρα πριν. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή «οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα. Θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, παραμονή της ημέρας εορτασμού. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες».

Επιπρόσθετα, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής «Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Και σύμφωνα με τα ισχύοντα, στην περιοχή, υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον covid 19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς. Δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας».

Τριών Ιεραρχών: Πώς θα γίνουν οι φετινές σχολικές εκδηλώσεις

Δείτε μερικές πληροφορίες για τους Τρεις Ιεράρχες και πότε καθιερώθηκε η εορτή

Οι Τρεις Ιεράρχες είναι ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος Νανζιανζηνός ή Θεολόγος. Οι τρεις Άγιοι είναι προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών. Η εορτή καθιερώθηκε τον 11ο αιώνα. Ωστόσο, η θεσμοθέτηση της ως σχολικής εορτής, δεν αναφέρεται κάπου πριν τον 19ο αιώνα.

Η πραγματική θεσμοθέτηση της εορτής έγινε το 1911 όταν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) προσδιόρισε την εν λόγω εορτή.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα