Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

by Τόνια Τζαφέρη
Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Mad Clip: Χάθηκε άδικα, δεν έκανε κόντρα, δεν είχε πάρει ναρκωτικά

Ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη όπου ο γνωστός τραπερ έχασε ακαριαία την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, αφήνοντας του πάντες συγκλονισμένους και βυθισμένους στον θρήνο.

Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Όταν τη ζεστή νύχτα του περασμένου Σεπτέμβρη η θηριώδης Porsche του Mad Clip έφυγε από τον δρόμο και ο δημοφιλής τραγουδιστής βρήκε τραγικό θάνατο, οι φήμες, τα σενάρια και οι εικασίες για το τι είχε συμβεί δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου. Από το να συμμετείχε ο 34χρονος ράπερ σε μια κόντρα με ένα «άγριο» Audi R8, μέχρι κάτι ύποπτο να έπεσε στο οδόστρωμα για να κάνει το coupe του καλλιτέχνη να καρφωθεί στην κολόνα. 

Δέκα μήνες μετά το πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα του Mad Clip

Σχεδόν δέκα μήνες μετά, το «ΘΕΜΑ» ανοίγει τον φάκελο «Mad Clip» και φωτίζει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τη διαδρομή του θανάτου. Μέσα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, του οδηγού του R8, το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα και τα βίντεο από ένα πρατήριο καυσίμων, μια τράπεζα και ένα κινητό τηλέφωνο αποκαλύπτεται όλη η αλήθεια. 

Γιατί τα ερωτήματα για το αν η Porsche ήταν σε καλή κατάσταση, τα λάστιχα, τα φρένα και το τιμόνι της, αν το Audi πραγματοποιούσε κόντρα με τον Mad Clip, αν ο ίδιος είχε καταναλώσει αλκοόλ, βρίσκουν απαντήσεις και το συμπέρασμα είναι καταλυτικό. 

Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Όπως προκύπτει, τα δύο αυτοκίνητα δεν έκαναν κόντρα, κινούνταν με 135 χιλιόμετρα την ώρα, όταν το όριο είναι 50, η Porsche, ήταν σε καλή κατάσταση και «φορούσε» ελαστικά ενός έτους ειδικά για πίστα, ενώ ο 34χρονος τραγουδιστής είχε καταναλώσει μικρή ποσότητα αλκοόλ, που ισοδυναμεί σε 2 με 3 ποτά. Ναρκωτικά ή άλλες ουσίες δεν βρέθηκαν και όπως κλείνει το πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα Δαμιανού Ρόρρη, «το δυστύχημα οφείλεται σε απώλεια ελέγχου της Porsche από τον οδηγό».

Αναλύεται διεξοδικά τι ακριβώς πήγε στραβά και ο Mad Clip έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου

Ο πατέρας του καλλιτέχνη, Δημήτρης Αναστασόπουλος, έχει αναθέσει τη διερεύνηση της υπόθεσης στον πραγματογνώμονα Παναγιώτη Μαδιά, καθώς θέλει με κάθε τρόπο να μάθει την αλήθεια για το πώς και τι έγινε και έχασε το παιδί του. 

Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Την ανάλυση του τροχαίου δυστυχήματος ανέλαβε ο ειδικός τεχνολόγος μηχανικός οχημάτων και πραγματογνώμονας κ. Ρόρρης μετά την ανάθεση από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής. «Το τροχαίο ατύχημα έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 02:15 στη λεωφόρο Αθήνας στο ύψος της οδού Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη. Το όχημα, με κατεύθυνση προς Πειραιά, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στο κράσπεδο της διαχωριστικής νησίδας και σε μεταλλικό φωτεινό στύλο. Εξετάστηκε και αν υπήρχε εμπλοκή και δεύτερου οχήματος μάρκας Audi R8». 

Έτσι ξεκινάει το πόρισμα και αμέσως μετά ο συντάκτης προχωράει στην ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού, από το οποίο προκύπτει η πορεία-θέση της Porsche στο οδόστρωμα και η εν γένει οδική συμπεριφορά του οδηγού: «Από το οπτικό υλικό της κάμερας 1 (βίντεο από κινητό τηλέφωνο) προκύπτει ότι το Audi εκκίνησε χρονικά πρώτο από τον σηματοδότη και με έντονη επιτάχυνση. 

Τροχαίο δυστυχημα Mad Clip: Όλο το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης

Η Porsche εκκίνησε με μικρή χρονική καθυστέρηση, ενώ είναι εμφανές ότι ο οδηγός της δεν επιτάχυνε τόσο έντονα όσο το Audi. Από το οπτικό υλικό γίνεται εμφανές ότι ο οδηγός της Porsche δεν ήθελε να συναγωνιστεί το άλλο όχημα. Στην κάμερα 2 (βίντεο από τράπεζα) φαίνεται η διέλευση των δύο οχημάτων μπροστά από τα άλλα οχήματα που κυκλοφορούν στον ίδιο δρόμο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα του Mad clip

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση του κ. Ρόρρη, δεν υπήρξε επαφή, σε κανένα σημείο της διαδρομής, των δύο οχημάτων, κινούνταν τη στιγμή της εκτροπής με 135 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν είχε ενεργοποιημένα όλα τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης. Σύμφωνα με την Τροχαία και το διαβιβαστικό, στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν νερά ή λάδια, ενώ ο Mad Clip, σύμφωνα με την εξέταση που έγινε στο αίμα του, δεν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και το αίμα του περιείχε οινόπνευμα 0,86 g/l. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς έγινε το συμβάν παρουσιάζουν οι καταθέσεις τόσο του οδηγού του δεξιοτίμονου R8 με τις βρετανικές πινακίδες κυκλοφορίας όσο και της συντρόφου του που επέβαινε στο γκρι super car των 540 ίππων. Ο 34χρονος project manager του BBC, που ήρθε από την Αγγλία για διακοπές στην Ελλάδα και την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος θα έφευγε, στην κατάθεσή του περιγράφει ως εξής τη σκηνή του δυστυχήματος: 
«Από τη Βάρκιζα, όπου σταματήσαμε για παγωτό, συνεχίσαμε στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά και κατεύθυνση στον Αλιμο, όπου συναντήσαμε κόκκινο φανάρι στο ύψος της λίμνης της Βουλιαγμένης. Εκεί, βρισκόμενος στη δεξιά λωρίδα, είδα να έρχεται από την αριστερή και να σταματά στο φανάρι λίγο πιο πίσω από εμάς ένα όχημα μάρκας Porsche χρώματος μαύρου, χωρίς να έχω εικόνα του εσωτερικού του. 
Έπειτα, όταν άναψε πράσινο το φανά