Τρομερό περιστατικό προκάλεσε οργή στη Μαγνησία: Κατέβασαν και έσκισαν ελληνική σημαία από σχολείο

Ελληνική σημαία: Σάλος με το συμβάν σε σχολείο της Μαγνησίας

Σε μία τρομερή ενέργεια προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή των Καναλίων Μαγνησίας. Πιο συγκεκριμένα κατέβασαν και έσκισαν την ελληνική σημαία από το προαύλιο του νηπιαγωγείου της περιοχής και στη θέση της έβαλαν… λάστιχα αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, το συμβάν έγινε πιθανότατα μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και το νηπιαγωγείο δεν λειτουργούσε. Έως και την Παρασκευή το μεσημέρι, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στο σχολικό προαύλιο, ενόψει και του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (25/10), όταν εκπαιδευτικοί πήγαν στο νηπιαγωγείο, ήρθαν αντιμέτωποι με τον βανδαλισμό. Η ελληνική σημαία έλειπε από τον ιστό και στη θέση της υπήρχαν περασμένα το ένα πάνω στο άλλο, πέντε λάστιχα αυτοκινήτου.

Βρέθηκαν κομμάτια της ελληνικής σημαίας

Κοιτώντας πιο προσεκτικά στο προαύλιο, βρήκαν κομμάτια της ελληνικής σημαίας. Όπως εικάζεται δράστες μπήκαν μέσα στη σχολική αυλή, κατέβασαν, έσκισαν τη σημαία και την πέταξαν κάτω, ενώ στη συνέχεια έβαλαν στη θέση της τα ελαστικά.

Εκπαιδευτικοί ανέφεραν άμεσα το περιστατικό στον Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και στην αστυνομία, ενώ το μεσημέρι ενημερώθηκε και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Πάντως άμεσα κινήθηκαν οι ενέργειες τόσο από το σχολείο όσο και από τον Δήμο για την παραγγελία νέας σημαίας προκειμένου να αναρτηθεί και πάλι στο σχολείο που προετοιμάζεται για τον εορτασμό του έπους του ’40, την ερχόμενη Παρασκευή.

«Πρόκειται για μία απαράδεκτη ενέργεια και μάλιστα παραμονή της Εθνικής Επετείου, μιας ημέρας που είναι τόσο σημαντική για όλους μας», σχολίασε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα