Τρύπες Καραμανλή: Αποκόπηκε ο επικίνδυνος βράχος 100 τόνων από τη σήραγγα

Τρύπες Καραμανλή: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκοπή του βράχου βάρους 100 τόνων

Τρύπες Καραμανλή: Πριν από λίγο διάστημα είχαν εντοπιστεί σοβαρές βλάβες στις Τρύπες του Καραμανλή. Στις Τρύπες, όπως αλλιώς αποκαλούνται σήραγγα «Λουμπάρδα», είχε εντοπιστεί ένας επικίνδυνος βράχος βάρους 100 τόνων. Άμεσα, διεκόπη η κίνηση των οχημάτων από το σημείο και ξεκίνησαν οι εργασίες προς αποκατάσταση της ζημίας.

Μάλιστα, σύμφωνα ενημέρωση του Περιφερειάρχη Γεώργιου Πατούλη από τη Διεύθυνση Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκοπής του επικίνδυνου βράχου. Ο βράχος ήταν με κατεύθυνση το Σούνιο.

Οι εργασίες αποκόλλησης έγιναν με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής. Καθώς το συγκεκριμένο τμήμα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, η σήραγγα έκλεισε αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία έχουν ήδη φτάσει σε απολύτως υγιές κομμάτι βράχου το οποίο πλέον δεν έχει καμία επικινδυνότητα. Στην παρούσα φάση συνεχίζουν με εργασίες αποκοπής μικρών βράχων και καθαρισμού των πρανών.

Όλη τη διάρκεια των εργασιών συνεχίζεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία με πρόσθετους φωτεινούς σηματοδότες και κατάλληλη σήμανση. Υπολογίζεται ότι σε μία περίπου εβδομάδα θα τελειώσουν οι εργασίες στην εξωτερική σήραγγα. Αντίστοιχα, οι εργασίες στην εσωτερική σήραγγα θα ξεκινήσουν μετέπειτα και θα διαρκέσουν περίπου 15 μέρες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Γεώργιος Πατούλης «Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών. Τα αρμόδια συνεργεία της Περιφέρειας έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών. Η ευκολία με την οποία ξεκόλλησε ο Βράχος καταδεικνύει το μέγεθος της επικινδυνότητας η οποία υπήρχε και μας οδήγησε στην απόφαση άμεσης παρέμβασης με αποκλεισμό της πρόσβασης και κατεπείγουσα άρση της επικινδυνότητας».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες με τις εργασίες στη σήραγγα «Λουμπάρδα»

Τρύπες Καραμανλή: Αποκόπηκε ο επικίνδυνος βράχος βάρους 100 τόνων

Τρύπες Καραμανλή: Αποκόπηκε ο επικίνδυνος βράχος βάρους 100 τόνων

Τρύπες Καραμανλή: Αποκόπηκε ο επικίνδυνος βράχος βάρους 100 τόνων

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo