Τσιμέντο στην Ακρόπολη: Οι αντιδράσεις και η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού

by Αντώνης Βαλμάς

Τσιμέντο στην Ακρόπολη: Έριξαν τσιμέντο στον Ιερό Βράχο

Τσιμέντο στην Ακρόπολη: Τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του Ίντερνετ κάνουν, φωτογραφίες από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στις φωτογραφίες φαίνονται τα έργα χάραξης διαδρομών για ΑμΕΑ προς την Ακρόπολη.   Υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις για τα μονοπάτια με το τσιμέντο. Το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει απάντηση στο θέμα.  

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τα έργα με τσιμέντο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης

Τσιμέντο στην Ακρόπολη: Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τη χαρά του που ευαίσθητοι πολίτες ανησύχησαν για τις διαδρομές. Οι οποίες επιστρώνονται στον Βράχο της Ακρόπολης. Ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, των πολιτών με προβλήματα υγείας.

Εκφράζει ταυτόχρονα και τη λύπη του γιατί οι ίδιοι ευαίσθητοι πολίτες που διαμαρτύρονται, θα πρέπει μην έχουν επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο τουλάχιστον επί μία εικοσαετία. Που αυτές οι διαδρομές υφίστανται στρωμένες με τσιμέντο. Η διαφορά είναι ότι με το χρόνο και με το πέρασμα εκατομμυρίων επισκεπτών, όλα αυτά τα χρόνια, το υλικό έχει καταστραφεί. Οι διαδρομές αποτελούν παγίδα ακόμα και για τους μη έχοντες δυσκολίες στην κίνηση.

Με τη λειτουργία του ανελκυστήρα πλαγιάς, που θα επιτρέπει με ασφάλεια και άνεση την άνοδο των επισκεπτών, που δυσκολεύονται για ποικίλους λόγους, στο μνημείο, βελτιώνονται οι υφιστάμενες διαδρομές με υλικό. Το οποίο έχουν εγκρίνει η Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, υπό την προεδρία του ακαδημαϊκού Μανώλη Κορρέ και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.   Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται κάθε χρόνο για επισκεφθούν τον Ιερό Βράχο. Ας μην είναι αυτό το προσκύνημα προνόμιο όσων δεν αντιμετωπίζουν κανέναν πρόβλημα στην ανάβαση. ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ποικίλα προβλήματα έχουν δικαίωμα να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία της Ακρόπολης, της ημετέρας παιδείας μετέχοντες».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα