Τζαμί Αθήνας: Άνοιξε σήμερα στο Βοτανικό το πρώτο ισλαμικό τέμενος της πόλης

Τζαμί Αθήνας: Μετά από χρόνια συζητήσεων άνοιξε τελικά το τζαμί στην Αθήνα για τους μουσουλμάνους

Τζαμί Αθήνας: Άνοιξε σήμερα το πρώτο τζαμί στην πόλη της Αθήνας. Προηγήθηκαν χρόνια συζητήσεων και καθυστερήσεων, ωστόσο τελικά το πρώτο ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα είναι γεγονός. Το τζαμί βρίσκεται στο Βοτανικό.

Μάλιστα χθες, στο τζαμί εισήλθαν 18 μουσουλμάνοι για να κάνουν την προσευχή τους. Σύμφωνα με τα μέτρα σχετικά με τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, στο χώρο επιτρέπονται μόνο 9 άτομα για προσευχή και 4 γυναίκες σε διπλανό χώρο.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το χαλί που έχει τοποθετηθεί είναι ειδικών προδιαγραφών και έχει κατασκευαστεί στο Ιράν.

Η πρώτη προσευχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 5 το πρωί, ενώ η επόμενη έγινε στις 12 το μεσημέρι. Στις 11.30 το πρωί δε, έφτασε στο τζαμί ο ιμάμης.

Όσο για τα εγκαίνια του τεμένους σύμφωνα με ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ισλαμικού τεμένους Αθηνών, θα γίνουν όταν καταστεί δυνατόν, σύμφωνα με τις εξελίξεις για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Τζαμί Αθήνας: Άνοιξε το πρώτο ισλαμικό τέμενος στο Βοτανικό

Δείτε μερικές πληροφορίες για τον ιμάμη στο πρώτο τζαμί που άνοιξε τις πόρτες του στην Αθήνα

Πρόκειται για τον 49χρονο σουνίτης διερμηνέα Μοχάμεντ Ζακί. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια από το Μαρόκο ως οικονομικός μετανάστης. Μιλά άπταιστα αραβικά και γαλλικά. Ο Μοχάμεντ Ζακί είναι Ελληνας πολίτης. Είναι έγγαμος, και έχει πτυχίο Φυσικής και Μαθηματικών και ειδικές σπουδές Μουσουλμανικής Θεολογίας.

Όσο για τον εσωτερικό χώρου του τεμένους, «μιχράμπ» (σ.σ.: ιερή κόγχη προς τη Μέκκα) κατασκευάστηκε από Αιγύπτιο μουσουλμάνο τεχνίτη που έχει ειδικές γνώσεις και κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα