Τζαμί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο: Το Υπουργείο Παιδείας λέει πως είναι «Έξυπνος πατριωτισμός»

by Αντώνης Βαλμάς

Τζαμί στην Αθήνα: Έρχεται το Σεπτέμβριο

Τζαμί στην Αθήνα έως τα μέσα Σεπτεμβρίου σε πλήρη λειτουργία με τις προσφορές των σημαντικότερων διαγωνισμών να ανοίγουν από το Υπουργείο Παιδείας την εβδομάδα που έρχεται.

Οι διαγωνισμοί  δημοσιεύτηκαν στα τέλη Ιουνίου. Προφανώς η επικείμενη λειτουργία του Τζαμιού στην Αθήνα σε καμία περίπτωση δε σχετίζεται με την προκλητική απόφαση της Ερντογάν που έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις.

Θα πρόκειται για τον πρώτο λατρευτικό χώρο που θα λειτουργεί υπό την αποκλειστική αιγίδα του Κράτους.

Η διαγωνιστική διαδικασία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τις προσλήψεις (5 ορισμένου χρόνου σε πρώτη φάση) και τις προμήθειες υλικών καθώς επίσης και για τη μίσθωση χώρου για τη στέγαση της διοικούσας επιτροπής του τζαμιού έχουν ξεκινήσει πολλές μέρες πριν τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη.

Τζαμί στην Αθήνα: Δείτε που έρχεται το Σεπτέμβιο

Κύκλοι της Κυβέρνησης σημειώνουν ότι «αυτή είναι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα της Ευρώπης και στην οθωμανική Τουρκία. Η οποία όπως λένε σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες αντίθετα με την Ελλάδα»

O Ιμάμης του νέου Τζαμιού της Αθήνας

Τζαμί στην Αθήνα: Δείτε που έρχεται το Σεπτέμβιο

Ο Σίντι Μοχάμεντ Ζακί, Έλληνας πολίτης, 50 ετών με καταγωγή από το Μαρόκο. Αυτός θα είναι πιθανότατα θα είναι ο πρώτος ιμάμης των Αθηνών. Μίλα άπταιστα ελληνικά γαλλικά και αραβικά και είναι πτυχιούχος φυσικομαθηματικών σπουδών.

Δραστήριο μέλος της μαροκινής κοινότητας στην Ελλάδα σήμερα εργάζεται ως διερμηνέας του Διεθνούς οργανισμού μετανάστευσης. Είναι πατέρας τριών παιδιών και επελέγη για αυτή τη θέση από το διοικητικό συμβούλιο του ισλαμικού Τεμένους σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 42.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo