Τζέιμς Καφετζής: Το πραγματικό ποσό που συγκέντρωσε και έδωσε στο Χαμόγελο του Παιδιού

Τζέιμς Καφετζής: Το ποσό που συγκέντρωσε για το Χαμόγελο του Παιδιού

Τζέιμς Καφετζής: Το ποσό που συγκέντρωσε για το Χαμόγελο του Παιδιού

Τζέιμς Καφετζής: Αξιέπαινη η κίνηση του δημοφιλούς παίκτη του Survivor 4, Τζέιμς Καφετζή, ο οποίος χρησιμοποίησε την αναγνωρισημότητα του για καλό σκοπό. Μέσα από την πλατφόρμα του Instagram, διεξήγαγε έναν διαγωνισμό για να ενισχύσει τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Με ανάρτηση του, στον δημοφιλή λογαριασμό του, ανέφερε. «Όλα τα έσοδα από τον διαγωνισμό θα διατεθούν, για να εξασφαλίσουμε ένα μαγιό και κουβαδάκια για τα παιδιά που μεγαλώνουν στο «Χαμόγελο». Θέλουμε να έχουν χαρούμενες καλοκαιρινές αναμνήσεις. Στο τέλος του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί ο αριθμός των παιδιών που καταφέραμε μαζί να βάλουμε ένα χαμόγελο στο προσωπάκι τους!»

Η δημοσίευση του Τζέιμς Καφετζή στο Instagram

Ο διαγωνισμός έληξε- Η ανάρτηση του δημοφιλούς παίκτη

Τζέιμς Καφετζής: Το ποσό που συγκέντρωσε για το Χαμόγελο του Παιδιού

Η λήξη του διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ (8/6). Το ποσό που μαζεύτηκε σύμφωνα με όσα γράφτηκαν είναι 3.630 ευρώ.

Η δράση του “Χαμόγελου του Παιδιού”

Το Χαμόγελο του παιδιού είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους. Η δράση του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο και την τηλεφωνική υποστήριξή τους. Προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής του. Ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

Το «Χαμόγελο του παιδιού», δημιουργήθηκε από τον Κώστα Γιαννόπουλο, έναν μπαμπά που προσπάθησε να εκπληρώσει το όνειρο του γιού του Ανδρέα, που έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, σε ηλικία μόλις 10 ετών. Ο Ανδρέας αφήνοντας την τελευταία του πνοή είχε μία και μοναδική επιθυμία. Την ίδρυση ενός οργανισμού που θα ζωγράφιζε με χρώματα, τα πιο γλυκά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Στις 9 Νοεμβρίου 1995, γράφοντας στο ημερολόγιο του, είχε εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργηθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε και ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά άσπρα και μαύρα. Όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»

Τον Δεκέμβριο του 1995, η επιθυμία του είχε παρουσιαστεί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Κόκκινη Κάρτα”, στην οποία είχε βρεθεί και ο ίδιος, παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Μερικές εβδομάδες μετά την προβολή της ο μικρός Ανδρέας “έφυγε” από τη ζωή. Στην εν λόγω εκπομπή, παρουσίασε την ιδέα του και στο τέλος της εκπομπής, με μια χαρακτηριστική κίνηση, σχημάτισε με τα χέρια του ένα χαμόγελο στο δικό του πρόσωπο. Ο μικρός Ανδρέας ζητούσε όλα τα παιδιά του κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα να χαμογελούν ευτυχισμένα. Ένα μικρό παιδί μπορεί να μην κέρδισε την μάχη, αλλά πίσω του άφησε μία μεγάλη κληρονομιά, μία ελπίδα και ένα όνειρο για κάθε πλάσμα που μάχεται στον πλανήτη μας. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα και ένας θρύλος έφυγε για έναν άλλον κόσμο, αφήνοντας τα δικά του ανεξίτηλα αποτυπώματα στον δικό μας.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo