Βαλερί Μπακό: Σκότωσε τον βασανιστή, βιαστή, πατριό και σύζυγό της και σήμερα δικάζεται

Βαλερί Μπακό: Σκότωσε τον βασανιστή, βιαστή, πατριό και σύζυγό της και σήμερα δικάζεται

Βαλερί Μπακό: Δικάζεται, για τη δολοφονία του βασανιστή συζύγου της

Βαλερί Μπακό: Μία γυναίκα 40 ετών εξελίσσεται σε σύμβολο των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στη Γαλλία. Έμεινε έγκυος στα 17 της χρόνια και η μαμά της θεώρησε, πως ιδανική λύση θα ήταν να μείνει με τον «Ντανί».

Στις 13 Μαρτίου του 2016, η Βαλερί Μπακό, 35 ετών τότε, σκότωσε τον Ντανιέλ Πολέτ, 61 ετών. Με τη βοήθεια των δύο παιδιών της, έθαψε το πτώμα σε ένα δάσος. Στη συνέχεια καταγγέλθηκε και κατόπιν συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017. Ομολόγησε αμέσως, δικαιολογώντας την πράξη της, έπειτα από ένα μαρτύριο 25 ετών.

Σήμερα, στο δικαστήριο του Σαόν ε Λουάρ, στην κεντρική Γαλλία, ξεκίνησε η δίκη της 40χρονης πλέον Βαλερί Μπακό. Σχεδόν 600.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ένα αίτημα με το οποίο ζητούν την αθώωση της.

Η συγκλονιστική ιστορία της Βαλερί Μπακό

Σε ηλικία 12 ετών, ο Ντανιέλ Πολέτ τη βίασε. Ήταν τότε εραστής της μητέρας της. Καταδικάστηκε και φυλακίστηκε το 1995. Εντούτοις στον άνδρα επετράπη, από την αποφυλάκισή του το 1997, να επανενταχθεί στην οικογενειακή εστία. Και «όλα ξεκίνησαν όπως πριν», αφηγείται η Βαλερί Μπακό, στο βιβλίο της, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα.

Τα Χριστούγεννα χτυπάει τη Βαλερί με σφυρί, διότι η γιρλάντα με τα φωτάκια που είχε αγοράσει δεν λειτουργεί. Μια άλλη ημέρα, τη στραγγαλίζει εωσότου λιποθυμήσει, ενώ είναι έγκυος, περιγράφει η κατηγορουμένη.

Μαζί με αυτήν την καθημερινή σωματική βία, «συνηθισμένη», σύμφωνα με την Μπακό, προστίθεται η πορνεία την οποία της επιβάλει ο σύζυγός της, δίνοντάς της ακόμη κι «οδηγίες» μέσω ενός ακουστικού για να ικανοποιήσει καλύτερα τον πελάτη.

Βαλερί Μπακό: Σκότωσε τον βασανιστή, βιαστή, πατριό και σύζυγό της και σήμερα δικάζεται

«Φοβόμουν. Όλη την ώρα»

«Ήθελα να φύγω χίλιες φορές», διαβεβαιώνει η Βαλερί Μπακό. Όμως, φοβάται ότι δεν θα καταφέρει να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της, που την απειλεί συχνά με ένα πιστόλι. Αυτό που θα την οδηγήσει στο έγκλημα είναι ο φόβος ότι η κόρη της Καρλίν, θα υποστεί την ίδια μοίρα. Στα 14 της ομολογεί στη μητέρα της, ότι ο πατέρας της τη ρώτησε «πώς ήταν σεξουαλικά».

Στις 13 Μαρτίου του 2016, παίρνει το όπλο που ο σύζυγός της κρατούσε φυλαγμένο στο αυτοκίνητό του και τον πυροβολεί στον αυχένα. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα: Το θύμα ήταν στο τιμόνι, με γυρισμένη προς τα εκείνη την πλάτη.

Όμως, ο δικηγόροι της κατηγορουμένης κάνουν λόγο «για ακραία βία που υπέστη για σχεδόν 25 χρόνια και τον φόβο της να δει το ίδιο να συμβαίνει σε βάρος της ίδιας της της κόρης».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή.

Βαλερί Μπακό: Σκότωσε τον βασανιστή, βιαστή, πατριό και σύζυγό της και σήμερα δικάζεται

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν