Βαρύ πένθος στο Παίδων: Το παιδί ήταν νεκρό ώρα – Μαμά και γιαγιά το είχαν κάνει μπάνιο με καυτό νερό κι έπαθε σοβαρά εγκαύματα

Βαρύ πένθος στο Παίδων: Άφωνοι έμειναν οι γιατροί από τα σοβαρά εγκαύματα του βρέφους

Μουδιασμένοι έμειναν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων όταν αντίκρισαν το σοκαριστικό περιστατικό την περασμένη Πέμπτη. Το βρέφος ήταν ήδη νεκρό και είχε σοβαρά εγκαύματα.

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από την νέα σοκαριστική είδηση που έγινε γνωστή, όπου ένα βρέφος μόλις 15 μηνών διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου Παίδων.

Εκεί, οι γιατροί συνειδητοποιούν πως το παιδί είναι νεκρό πολλές ώρες πριν, ενώ είδαν σοβαρά τραύματα στα πόδια του μωρού τα οποία είχαν προκύψει από έγκαυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί είχε μεταφερθεί σε κωματώδη κατάσταση από ένα παιδιατρικό ιατρείο στα Πατήσια όπου το είχε πάει η γιαγιά του για τις πρώτες βοήθειες. Η ίδια όπως αποκάλυψε πριν από 3 ημέρες το είχαν κάνει μπάνιο μαζί με τη μητέρα του με καυτό νερό με αποτέλεσμα να πάθει εγκαύματα.

Βαρύ πένθος στο Παίδων: Η δήλωση του παιδιάτρου για το βρέφος

«Το παιδί ήταν μελανιασμένο, χλωμό και παγωμένο. Δεν είχε σφυγμό και καρδιακό παλμό ενδεχομένως από την ανακοπή που υπέστη. Το παιδί ήταν ήδη νεκρό», δήλωσε ο παιδίατρος που το εξέτασε στο protothema.gr και τονίζει πως παρά την ανάνηψη που του έκανε το βρέφος δεν επανήλθε στη ζωή καθώς ήταν από ώρα νεκρό.

«Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασαν σε εμένα. Προσπάθησα να το επαναφέρω αλλά ήταν αδύνατο. Για αυτό κάλεσα άμεσα το ΕΚΑΒ. Αυτό έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή και οι γονείς του αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει πως το παιδί είναι νεκρό. Νόμιζαν ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, ότι λιποθύμησε και ήρθαν στο ιατρείο μου για τις πρώτες βοήθειες», πρόσθεσε.

Ο παιδίατρος που εξέτασε το βρέφος, υποστήριξε πως η γιαγιά του, η οποία το πήγε στο ιατρείο κρατώντας το στην αγκαλιά της, ήταν σε κατάσταση σοκ και ούρλιαζε.

Το μόνο που πρόλαβε να του πει είναι πως πριν από περίπου 2 ημέρες το είχαν κάνει μπάνιο με καυτό νερό και το παιδί έπαθε έγκαυμα. Του έδωσαν Depon αλλά η κατάσταση της υγείας του χειροτέρευε μέχρι που έχασε τις αισθήσεις του. Κατά την εκτίμησή του, ο θάνατος του μωρού ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια επιπλοκή που προκάλεσε το έγκαυμα.

Η 60χρονη γιαγιά καθώς και η 32χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραμέλησης και την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη