Βασιλακόπουλος: «Θα έρθει τέταρτο κύμα για τους ανεμβολίαστους»

by Τόνια Τζαφέρη

Βασιλακόπουλος: “Η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε”.

Βασιλακόπουλος: Δυστυχώς το θέμα της πανδημίας και του κορωνοιού δεν είναι κάτι το οποίο έχουμε αφήσει πίσω μας. Αλλά αντιθέτως, τώρα το καλοκαίρι, είναι η ευκαιρία να χτίσουμε ότι θα χρειαστούμε τον χειμώνα. Δηλαδή το τείχος ανοσίας σε υψηλά ποσοστά.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί προκειμένου να μιλήσει για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Αλλά και την ανάγκη που υπάρχει ώστε να κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, μέσω των εμβολιασμών εντός του καλοκαιριού.

Βασιλακόπουλος: "Η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε".

Φάνηκε μάλιστα κατηγορηματικός ότι «το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα» αν δεν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού.

Παρότι η κατάσταση στην χώρα έχει βελτιωθεί ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε με ανησυχία ότι «συνεχίζουμε να έχουμε τουλάχιστον 60 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία». Διευκρινίζοντας πως «οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι».

Επισήμανε ακόμη ότι «η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε. Πρέπει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι. Είναι τεράστιας σημασίας αυτό. Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα φτάσουμε το 70% ανοσίας».

Βασιλακόπουλος: "Η ύφεση δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην εμβολιαστούμε".

«Αν δεν εμβολιάσουμε το ποσοστό που χρειάζεται για να μη βρίσκει ο ιός χώρο να μεταδίδεται, τα πιο μεταλλαγμένα στελέχη του ιού μπορούν να εισχωρήσουν», πρόσθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι το 55% δεν είναι αρκετό για να λήξει για πάντα την επιδημία. «Πρέπει να πάμε σε υψηλότερα νούμερα. Και πρέπει να πάμε μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί αν το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 70%, το Δεκέμβρη ή το Νοέμβρη θα χρειαζόμαστε 80-85%» δήλωσε.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι «το τέταρτο κύμα θα έρθει σίγουρα και θα αφορά τους μη εμβολιασμένους ή τους ανοσοκατεσταλμένους που δε μπόρεσαν με το εμβόλιο να κάνουν πλήρη κάλυψη».

Σχετικά με τους εμβολιασμένους τόνισε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία πιθανότητα να νοσήσει σοβαρά κάποιος.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Βασιλακόπουλου

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo