Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η μεγαλειώδης νίκη της 26χρονης νικήτριας του Μαραθωνίου και η γενναία μάχη με τον καρκίνο

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Αυτή είναι η ιστορία της νικήτριας του Μαραθωνίου

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μόλις στα 26 της χρόνια είναι η νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μάλιστα κατέγραψε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για Ελληνίδα αθλήτρια αλλά αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη νίκη της.

Η ζωή της έμοιαζε μέχρι τώρα με… σκωτσέζικο ντους. Την οικογενειακή ευτυχία, τον γάμο της με τον επίσης Μαραθωνοδρόμο Γιάννη Γκρέκα και τη γέννηση του γιού τους ήρθε να ταράξει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η μάχη με τον καρκίνο

Η ίδια το είχε περιγράψει παλαιότερα σε συνέντευξή της:

«Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου διαγνωστικα με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες της δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου: Θα τα καταφέρεις!»

Κι όχι απλά τα κατάφερε, αλλά έγινε και αθλήτρια διεθνοιύς επιπέδου. Πέρσι στην πρώτη της συμμετοχή σε Μαραθώνιο ήταν 3η, φέτος έκοψε πρώτη το νήμα.

Η ίδια περιέγραψε παραστατικά, αμέσως μετά τον τερματισμό της, την εμπειρία της πρώτης μεγάλης νίκης, αλλά και της μεγάλης επίδοσης:

«Είναι σαν όνειρο. Ένας αθλητής του Μαρ;αθωνίου έχει ονειρευτεί άπειρες φορές να τερματίζει σε Μαραθώνιο. Άλλο όμως το όνειρο κι άλλο να το ζεις. Χρειάζεται να ξεπεράσεις τα όρια, να δοκιμάσεις τον εαυτό σου για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του αγώνα. Είναι φανταστικο. Καλύτερο κι από το ομορφότερο όνειρο…»

Related posts

Μας κάνει περήφανους ο Φώτης Ζησιμόπουλος: Ο αστυνομικός που ξεκίνησε να τρέχει για πλάκα και έγινε δρομέας υπεραποστάσεων

Συγκινητικές στιγμές στον Μαραθώνιο: Παγκόσμια υπόκλιση για τον δρομέα με εγκεφαλική παράλυση που ολοκλήρωσε 42 χλμ για πρώτη φορά

Στέργιος Αράπογλου: Ο σπαρταθλητής θα τρέξει για πάνω από 3000 χιλιόμετρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη

Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η νίκη στον Μαραθώνιο, το παιδί της και η μάχη με τον καρκίνο

Ένα τσιγάρο για να πάρει μια ανάσα από τον μαραθώνιο: Ο 50χρονος που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

“Αλίκη με παντρεύεσαι;”: Ο δρομέας που τερμάτισε στον Μαραθώνιο και έκανε την πιο ρομαντική έκπληξη στην αγαπημένη του

Ο γηραιότερος συμμετέχων στον Μαραθώνιο: Θαυμασμός για τον 91χρονο δρομέα Στέλιο Πρασσά

Μαχήτρια ζωής η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η συγκλονιστική ιστορία της νικήτριας του Μαραθωνίου

Συγκλονιστική στιγμή στον Μαραθώνιο: Πήραν αγκαλιά λιπόθυμη αθλήτρια για να φτάσει στον τερματισμό