Βέροια πρόστιμο: Έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε στην εφημερία!

Βέροια πρόστιμο: Έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε στην εφημερία!

Βέροια πρόστιμο: Τι κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας για το περιστατικό

Βέροια πρόστιμο: Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό με παράλογο πρόστιμο έλαβε χώρα αυτή τη φορά στα διόδια Μαλγάρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας γιατρός που διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Μετακινήθηκε ώστε να μεταβεί στο νοσοκομείο Βέροιας όπου εργάζεται, για την εφημερία του. Στα διόδια Μαλγάρων, η αστυνομία τον υπέβαλλε σε έλεγχο και αποφάσισε να του βεβαιώσει πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση!

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στα διόδια Μαλγάρων. Ο ιατρός έδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα εφημεριών στην Τροχαία, ωστόσο η αστυνομία δεν πείστηκε. Το αποτέλεσμα ήταν να του κόψει πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, ενώ ο ιατρός πήγαινε στην εφημερία του.

Το περιστατικό δημοσίευσε ο Ιατρικός Σύλλος Ημαθίας που καταγγέλλει το γεγονός και καλεί του εμπλεκόμενους να επιληφθούν του θέματος.

Βέροια πρόστιμο: Έκοψαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση σε γιατρό που πήγαινε στην εφημερία!

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση-καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας για το άδικο πρόστιμο σε ιατρό που μετέβαινε στο νοσοκομείο Βέροιας

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Iατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του-ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων.

Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνηση του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν «εκ των ων ουκ άνευ».

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις».

Προτεινόμενα