Βιβλιοθήκη Βέροιας: Γίνεται καθημερινά παράδοση βιβλίων κατ΄οίκον στους Βεροιώτες

Βιβλιοθήκη Βέροιας: Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τους κατοίκους με δικά της μέσα διανομής

Βιβλιοθήκη Βέροιας: Πριν πό λίγο χρονικό διάστημα, σας είχαμε ενημερώσει για την εξαιρετική πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης στη Βέροια. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν. Να προμηθευτούν έως 3 βιβλία από τη βιβλιοθήκη. Από τις 27 Νοεμβρίου και έπειτα η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, καθώς είχαν να επιλέξουν από μία γκάμα 160.000 βιβλίων.

Έκτοτε, η Βιβλιοθήκη παραδίδει καθημερινά με κατ΄οίκον διανομήτα βιβλία σε όλους όσους τα έχουν δηλώσει. Παραδίδονται κάθε μέρα έως και 25 πακέτα από τρία βιβλία για τους κατοίκους στη Βέροια. Η βιβλιοθήκη έχει καταφέρει να αποκτήσει το φανατικό κοινό των 35.000 εγγεγραμμένων μελών. Μάλιστα, στις 6 Νοεμβρίου, τη μέρα πριν το lockdown, 1.152 βιβλία δανείστηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Όπως ανέφερε στο voria.gr, η βιβλιοθηκονόμος κα. Ασπασία Τασιοπούλου, «Την πρώτη μέρα είχαμε 50 παραγγελίες. Έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες κι έχουμε βάλει κι ένα όριο για να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο, οπότε κάθε μέρα φεύγουν 25 πακέτα, το καθένα από τα οποία μπορεί να έχει μέχρι τρία βιβλία».

Δείτε ποια είναι τα βιβλία με τη μεγαλύτερη ζήτηση από τη βιβλιοθήκη της Βέροιας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα περισσότερα σε ζήτηση βιβλία είναι τα επιστημονικά. Η κα. Τασιοπούλου αναφέρει «Τότε το είχαν μάθει περισσότερο μητέρες που ζητούσαν κυρίως μυθιστορήματα και βιβλία για παιδιά. Τώρα έχουμε πάρα πολλά βιβλία για φοιτητές που θέλουν να κάνουν τις εργασίες τους, ειδικά για μεταπτυχιακούς φοιτητές που εξυπηρετούμε, γιατί το βιβλίο είναι είδος πρώτης ανάγκης».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο