Βοιωτία: Σε αυστηρό τοπικό lockdown από αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων

Βοιωτία: Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν στο δήμο λόγω επιβάρυνσης των επιδημιολογικών δεδομένων

Βοιωτία: Σε αυστηρό τοπικό lockdown τίθεται από αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανείων ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Η εν λόγω απόφαση ελήφθη καθώς η περιοχή μαστίζεται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι επιβαρυμένα.

Το τοπικό lockdown θα ισχύσει από αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί έως και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Η απόφαση πάρθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία έκρινε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων είναι στο κόκκινο.

Έτσι, από αύριο απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων με εξαίρεση τους λόγους υγείας. Ακόμα, αναστέλλονται οι θρησκευτικές τελετές, ενώ το λιανεμπόριο θα παραμείνει κλειστό. Τέλος, απαγορεύονται οι μετακινήσεις των πολιτών από τις 18:00 έως τις 05:00.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα θα εξεταστούν εκ νέου στις 15 Ιανουαρίου ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση.

Βοιωτία: Σε τοπικό lockdown ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων από 6/1

Εκτός από το τοπικό lockdown στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων Βοιωτίας, σε lockdown είναι από χθες και η Σπερχειάδα Φθιώτιδας

Ακριβώς ίδιο καθεστώς επιβλήθηκε χθες και στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Στην περιοχή εντοπίστηκαν 25 νέα θετικά κρούσματα και σήμανε συναγερμός. Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Νίκος Τζιβελέκας ανέφερε «Δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος με ακρίβεια τι έγινε, ωστόσο οι μετακινήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων πιθανότατα να προκάλεσαν τη διασπορά. Κάποιοι δεν πρόσεξαν και άθελά τους μετέφεραν τον ιό. Πλέον αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να περιορίσουμε όσο το συντομότερο γίνεται τη διασπορά».

Το καθεστώς καραντίνας θα είναι ίδιο με αυτό στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, ενώ τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 14 Ιανουαρίου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα