Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στη χώρα μας τους «Ναζί» που επινόησαν

by Τόνια Τζαφέρη
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στη χώρα μας τους «Ναζί» που επινόησαν

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Όσα δήλωσε στο νέο του διάγγελμα

Επί σχεδόν ένα μήνα η Ουκρανία βρίσκεται στο έλεος του πολέμου, με εκατοντάδες νεκρούς και εκατομμύρια να έχουν αφήσει πίσω την χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, στο καθιερωμένο μεταμεσονύχτιο διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, έκανε τον απολογισμό της 25ης ημέρας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσι, με ειρωνική διάθεση αναφέρθηκε στους «Ναζί» που ψάχνουν οι Ρώσοι στη χώρα του.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στη χώρα μας τους «Ναζί» που επινόησαν

«Είναι ήδη 25η μέρα που οι Ρώσοι στρατιωτικοί ψάχνουν και δεν βρίσκουν τους «Ναζί» που επινόησαν, από τους οποίους δήθεν ήθελαν να προστατέψουν τον λαό μας. Όπως ψάχνουν και δεν βρίσκουν και τους Ουκρανούς που θα τους υποδεχόντουσαν με λουλούδια. Και το πιο σημαντικό – ο ρωσικός στρατός δεν μπορεί να βρει τρόπο να επιστρέψει στο σπίτι του. Γι’ αυτό οι στρατιώτες μας τους βοηθούν στο δρόμο προς την κρίση του Θεού, εκεί οπού θα λάβουν μια άξια τιμωρία», είπε πρόεδρος της Ουκρανίας.

Τι άλλο δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο διάγγελμα του

Υποσχέθηκε πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα βρουν τον πιλότο που βομβάρδισε τη σχολή καλών τεχνών της Μαριούπολης «θάβοντας» κάτω από τα ερείπια της 400 άμαχους. Συγκεκριμένα είπε πως «στην πολιορκημένη Μαριούπολη, ρωσικά αεροσκάφη έριξαν βόμβα στη σχολή καλών τεχνών. Εκεί υπήρχαν περίπου 400 άμαχοι και όχι στρατιωτικές θέσεις. Εκεί κρυβόντουσαν από τους βομβαρδισμούς κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι ζωντανοί αυτή τη στιγμή. Αλλά ξέρουμε ότι σίγουρα θα καταρρίψουμε τον πιλότο που έριξε αυτή τη βόμβα. Όπως έχει ήδη καταρρίψει σχεδόν εκατό άλλους παρόμοιους μαζικούς δολοφόνους».

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Για 25η ημέρα οι Ρώσοι ψάχνουν στη χώρα μας τους «Ναζί» που επινόησαν

Reservists take part in a tactical training and individual combat skills conducted by the Territorial Defense of the Capital in Kyiv, Ukraine, February 19, 2022. REUTERS/Antonio Bronic

Παράλληλα, αναφέρθηκε για την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών της Κνεσέτ, του ισραηλινού κοινοβουλίου, αλλά και τη συνομιλία που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, τον οποίο αποκάλεσε «αληθινό φίλο».

Στο νέο του διάγγελμα αποκάλυψε ότι μίλησε και με τους Αμερικανούς ηθοποιούς Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις που έχουν συγκεντρώσει 35 εκατ. δολάρια για τον ουκρανικό λαό.

Σε ότι αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, την Κυριακή (20/3), σύμφωνα με τον Ζελένσι λειτούργησαν μόνο τέσσερις και απομακρύνθηκαν 7.295 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι διασώθηκαν στην περιοχή του Κιέβου.

Το βίντεο με το διάγγελμα του Ουκρανού πρωθυπουργού Ζελένσκι

Προτεινόμενα