«Βόμβα» Μητσοτάκη! Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;

Δηλώσεις Μητσοτάκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;

Δηλώσεις Μητσοτάκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;

Δηλώσεις Μητσοτάκη: Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, ότι τα εμβόλια, δεν είναι υποχρεωτικά, ο ίδιος φαίνεται να δημιουργεί συνθήκες υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid-19 ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Αρχικά αναφέρθηκε στο νοσηλευτικό προσωπικό και στο προσωπικό για τις φροντίδες υγείας. Στη συνέχεια έβαλε «μπουρλότο» εστιάζοντας σε απλές καθημερινές συνήθειες των πολιτών.

Δηλώσεις Μητσοτάκη: Μόνο εμβολιασμένοι σε εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες από Σεπτέμβρη;

Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που προκάλεσαν «ταραχή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε «παράθυρο», για την απαγόρευση εισόδου σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αντιθέτως, παρουσίασε διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους, οι οποίες θα ανακοινωθούν από τον Σεπτέμβριο.

«Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στους επιχειρηματίες της εστίασης να δέχονται μόνο εμβολιασμένους»
«Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις, θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικό κύμα» τόνισε .

Υπερήφανος για την πρόταση που εισηγήθηκε στην Ε.Ε. αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμών, ο ίδιος παραβλέπει το θέμα που υφίσταται με τις αναφορές για τα ατομικά δικαιώματα στο Σύνταγμα: «Την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς, θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικούς εμβολιασμού στο νοσηλευτικό προσωπικό και στο προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή. Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊο, για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μια πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το εισηγηθήκαμε. Η πρόταση της Αθήνας αποτελεί πραγματικότητα της Ευρώπης».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα