Βόμβα Τζανάκη: Πρόβλεψη σοκ – «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε 5.000 κρούσματα»

Βόμβα Τζανάκη: Σοκάρει η πρόβλεψη του καθηγητού για τα κρούσματα κορονοϊού

Βόμβα Τζανάκη: Σοκαριστική πρόβλεψη για τα σημερινά ή τα αυριανά ημερήσια κρούσματα κορονοϊού έκανε ο καθηγητής. Ο κ. Νίκος Τζανάκης είναι καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr, προέβη σε μία σοκαριστική πρόβλεψη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ας ελπίζουνε να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση στη συνέχεια».

Μάλιστα ερωτώμενος για τον αριθμό των κρουσμάτων ανέφερε «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

Υπενθυμίζεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 1.866 νέα ημερήσια κρούσματα. Από αυτά, τα 783 εντοπίστηκαν στην Αττική, 245 στη Θεσσαλονίκη, 112 στην Αχαΐα και 35 στη Λάρισα.

Βόμβα Τζανάκη: Σήμερα ή αύριο μπορεί να δούμε 5.000 κρούσματα

Πέρα από τη σοκαριστική πρόβλεψη που έκανε ο κ. Τζανάκης και έπεσε σαν βόμβα, ο καθηγητής Βατόπουλος μιλάει για το άνοιγμα των σχολείων

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας αλκιβιάδης Βατόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανοίγματος των σχολείων. Όπως σχολίασε «Δεν μπορώ να πω ακόμα για το άνοιγμα των σχολείων, είναι μια προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Θα μπορούσε να γίνει αλλά αυτό θα το δούμε τις επόμενες 3-4 ημέρες».

Ακόμα πρόσθεσε «Αν ξεκινήσει σωστά το testing και οι σωστές εξετάσεις αλλά και ο εμβολιασμός ίσως εξισορροπήσουν λίγο την κατάσταση. Αυτές οι επιδημίες ιστορικά κρατάνε 2-3 χρόνια. Εγώ πιστεύω όμως ότι εφόσον πάει καλά ο εμβολιασμός και υπάρχει έγκαιρη διάγνωση τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τον επόμενο χειμώνα αν και ο κορονοϊός θα είναι κοντά μας για αρκετό διάστημα ακόμα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα