Βουλή: Ένα μπουκέτο λουλούδια στη θέση που καθόταν η Φώφη Γεννηματά

by Τόνια Τζαφέρη

Σε κλίμα συντριβής αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά ο Πρόεδρος της Βουλής

Με ένα μπουκέτο λουλούδια στη θέση στην οποία καθόταν και τους βουλευτές συντετριμμένους να ακούν όρθιοι τον Πρόεδρο της Βουλής αποχαιρέτησε το Κοινοβούλιο τη Φώφη Γεννηματά . Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε τη διακοπή εργασιών του Κοινοβουλίου ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Βουλή: Ένα μπουκέτο λουλούδια στη θέση που καθόταν η Φώφη Γεννηματά

«Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκινά και τελειώνει υπο την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού» είπε ο κ. Τασούλας ανοίγοντας την σύντομη συνεδρίαση της Ολομέλειας για να προσθέσει «Η θλίψη και η συντριβή που όλες κι όλοι νιώθουμε και που αντιπροσωπεύει πιστά σύσσωμο τον ελληνικό λαό μας επιβάλλει στοιχειωδώς να αποφασίσουμε την διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου αυτή την εβδομάδα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της.

Η ανακοίνωση της Βουλής για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

“Η Βουλή των Ελλήνων σήμερα γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα συναποφασίσουμε θα συνεννοηθούμε να τιμήσουμε την μνήμη μιας άξιας γυναίκας και αφοσιωμένης μητέρας αγαπητής συναδέλφου και πολιτικού που παρά τα τεράστια προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων μας ήταν φέρελπις. Αναλαμβανόμενοι το πλήγμα που υπέστη η οικογένειά της από την τελευταία και ανεπανάληπτη δυστυχώς περιπέτεια της υγείας της που είχε απίστευτα ραγδαία επιδείνωση οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η σύζυγος και μητέρα τους υπήρξε συνάδελφος που όλοι και όλες εκτιμούσαμε και θαυμάζαμε. Τώρα που έχουμε την εικόνα της δεινής αναμέτρησης με τον καρκίνο αντιλαμβανόμαστε το παθος της για την δημόσια υγεία για το εθνικό σύστημα της δημόσιας υγείας και την εμμονή της διαχρονικά να στηρίξει αυτό που και ο πατέρας της ξεκίνησε και η ίδια συνέχισε και στην μνήμη της θα πρέπει να το υποσχεθούμε «την Δημόσια Υγεία και τα μάτια μας». Εκφράζω εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων τα ειλικρινή συλλυπητήρια» είπε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν