Βρέχει λεφτά σήμερα: Τσεκάρετε τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς για το επίδομα που παίρνει η μισή Ελλάδα

Power Pass: Ποιοι οι δικαιούχοι του επιδόματος

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν σε χιλιάδες λογαριασμούς το επίδομα του Power Pass. Πρόκειται για την επιδότητηση ρεύματος για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι ανέμεναν την πίστωση του επιδόματος γύρω στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση επειδή η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Mega και ερωτηθείς για την καθυστέρηση στην πληρωμή ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως «αυτό συνέβη επειδή κάποιος πάροχος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Τα στοιχεία δόθηκαν την περασμένη Πέμπτη».

Στην περίπτωση που έχετε κάνει λάθος στην αρχική σας αίτηση, δεν μπορεί να γίνει διόρθωση.

Power Pass: Ποιοι θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους

Η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass 1.

Power Pass 2: Ποιοι θα το λάβουν

Δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι όσοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχό τους για τον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά τον τελευταίο μήνα πριν από το πάγωμα της ρήτρα αναπροσαρμογής.

Related posts

Αuτή είναι η περιοχή στην Ελλάδα που κıνδuνεύει με τσоυνάμı

Ελλάδα: «Έφθασε» στη χώρα μας η 4ημερη εργασία – Η 1η εταιρεία που την εφαρμόζει

Πολύ δuσάρεστα νέα για τους Έλληνες, μόλις έγινε γνωστό