Βρεφονηπιακοί: Θα ανοίξουν στις 10 ή 17 Μαΐου – Εξετάζεται να κάνουν και αυτά self test

Βρεφονηπιακοί: Αναλυτικά τι ανέφερε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Βρεφονηπιακοί: Στο άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών αναφέρθηκε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου σε συνέντευξή της. Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης, μιλώντας στο OPEN σχολίασε ότι «Αυτό που βλέπουμε με την Επιτροπή των ειδικών είναι το σταδιακό άνοιγμα. Ώστε να βλέπουμε πώς ανταποκρίνεται η κοινωνία και πώς διαχέεται ο κορονοϊός. Ξεκινώντας ανάποδα ηλικιακά περιμένουμε να δούμε πώς πηγαίνει το άνοιγμα των λοιπών. Ώστε να αφήσουμε τα παιδιά των βρεφονηπιακών να πάνε. Πρώτη εβδομάδα του Μαΐου θα είμαστε εδώ για να σας δώσω ξανά μία απάντηση. Μπορεί να ανοίξουν στις 10 Μαΐου μπορεί την επόμενη εβδομάδα (17/05) αν όλα πάνε καλά».

Όσο για τα self test, ανέφερε ότι εξετάζονται ως ενδεχόμενο και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Καθώς «Το βλέπουμε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα self test. Είναι ένα εργαλείο που τα μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν».

Πέρα από το πιθανό άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για την γενικότερη λειτουργία των σχολείων

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε αρχικά στις εξετάσεις εαρινού εξαμήνου των Πανεπιστημίων. Όπως είπε «Θα τεθεί το θέμα το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις. Πιθανότερα να υπάρχει επιλογή, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως, αλλά αυτό θα κριθεί με την Επιτροπή».

Όσο για τα κλειστά φροντιστήρια, σχολίασε «Υπάρχει μια διαφορά. Οι ειδικοί επιμένουν σε σταθερή σύνθεση τάξεων. Στο φροντιστήριο υπάρχει ανάμιξη μαθητών. Το θέμα το έχουμε θέσει στην Επιτροπή και δεν έχουμε πάρει “πράσινο φως”. Το ζήτησα τέθηκε εκ νέου. Αναμένουμε τη σχετική εισήγηση των ειδικών».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις εξετάσεις για τα πτυχία ξένων γλωσσών, λέγοντας «Μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις για πάσης φύσεως, δια ζώσης με πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές προδιαγραφές».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα