Βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της: Το τραγικό τέλος της 70χρονης Μαρινέλας

by Τόνια Τζαφέρη
Βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της: Το τραγικό τέλος της 70χρονης Μαρινέλας

70χρονη Μαρινέλα: Κανείς δεν την είχε ψάξει εδώ και δυο χρόνια

Μια πραγματικά θλιβερή ιστορία και είδηση μας έρχεται από το Κόμο της Ιταλίας, όπου μια γυναίκα είχε χάσει την ζωή της μέσα στο σπίτι της και παρέμεινε έτσι για 2 χρόνια χωρίς κανείς να την αναζητήσει… μέχρι που οι αρχές τυχαία έφτασαν στην αυλή του σπιτιού της εξαιτίας ενός δέντρου που είχε πέσει.

Μία 70χρονη γυναίκα στο Κόμο της Ιταλίας, η Μαρινέλα Μπερέτα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από άνδρες της αστυνομίας. Η γυναίκα ζούσε μόνη της και τα ίχνη της είχαν χαθεί εδώ και δύο χρόνια. Το μυστήριο της εξαφάνισης λύθηκε όταν οι γείτονες της Μπερέτα κάλεσαν την πυροσβεστική καθώς ένα δέντρο είχε πέσει μέσα στον κήπο του σπιτιού της. 

Βρέθηκε μουμιοποιημένη μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της: Το τραγικό τέλος της 70χρονης Μαρινέλας

Σύμφωνα με το Sky Tg 24 η άτυχη γυναίκα βρέθηκε καθισμένη σε μία καρέκλα στην κουζίνα του σπιτιού της με τη σορό της να έχει μουμιοποιηθεί. Η Μπερέτα ήταν «η μοναξιά προσωποιήμενη», έγραψε ο δημοσιογράφος Massimo Gramellini στην πρώτη σελίδα της Corriere della Sera.  Από την πλευρά της η  Messaggero αναφερόμενη στην τραγωδία έγραψε: «Το πραγματικά θλιβερό δεν είναι ότι οι άλλοι δεν αντιλήφθηκαν τον θάνατό της, αλλά ότι δεν πρόσεξαν ποτέ ότι η Μαρινέλα Μπερέτα υπήρξε ζωντανή».

Τα αίτια θανάτου της 70χρονης Μαρινέλας από την Ιταλία

Τα αίτια του θανάτου της είναι άγνωστα  ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις η γυναίκα πέθανε προς τα τέλη του 2019. Ακριβή συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν εξαιτίας της προχωρημένης σήψης της σορού της γυναίκας. Εκπρόσωποι της αστυνομίας τόνισαν ότι η 70χρονη δεν είχε αναζητηθεί από κάποιον συγγενή της και πρόσθεσαν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών της. 

Προς το παρόν δεν έχει προσδιοριστεί η  ημερομηνία της κηδείας. Την ίδια ώρα ο δήμαρχος του Κόμο Μάριο Λαντριτσίνα ζήτησε από όλους τους κατοίκους της πόλης να να δώσουν το παρών στην τελετή. Μιλώντας στα ιταλικά ΜΜΕ δήλωσε πως η κηδεία της θα τελεστεί με δαπάνες του δήμου ως ελάχιστο φόρο τιμής σε μία γυναίκα που πέθανε μόνη και ξεχασμένη. 

Οι δημοτικές αρχές τόνισαν πως η Μπερέτα δεν ήταν καταγεγραμμένη σε κάποια λίστα παροχής βοήθειας στο σπίτι.  «Αυτή είναι στιγμή για να βρεθούμε όλοι μαζί. Ακόμα κι αν αυτή η γυναίκα δεν είχε κανέναν συγγενή, μπορούμε τώρα να γίνουμε εμείς όλοι οι συγγενείς της», δήλωσε ο δήμαρχος του Κόμο.

Από την πλευρά της η υπουργός για θέματα Οικογένειας και ίσων ευκαιριών Έλενα Μπονέτι, τόνισε πως πενθεί για τον μοναχικό θάνατο της 70χρονης. «Αυτό που συνέβη στην Μαρινέλα Μπερετα από το Κόμο, η ξεχασμένη μοναξιά, πληγώνει τις συνειδήσεις μας. Είναι καθήκον της κοινωνίας μας να την θυμόμαστε και να είμαστε ενωμένοι», επεσήμανε. 

Έφυγε βυθισμένη στην μοναξιά η 70χρονη γυναίκα

«Το να φροντίζουμε ο ένας τον άλλο είναι υπόθεση της οικογένειας, των θεσμών, της υπόστασής μας ως πολίτες. Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος», τόνισε ακόμη η κυρία Μπονέτι.

Τέλος όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του o Guardian το τραγικό περιστατικό έφερε στο προσκήνιο το δράμα που ζουν εκατομμύρια ηλικιωμένοι στην Ιταλία. Και αυτό διότι σύμφωνα με έκθεση του 2018 από την ιταλική στατιστική υπηρεσία, σχεδόν το 40% των ατόμων άνων των 75 ετών διαβούν μόνα τους. Μάλιστα περίπου το ίδιο ποσοστό δήλωσε πως δεν είχε ούτε συγγενείς ούτε φίλους να απευθυνθεί σε περίπτωση ανάγκης. 

Προτεινόμενα