Ξαφνικό lockdown: Προειδοποίηση για πιο κλειστό lockdown – Έρχονται αυστηρότερα μέτρα με φόντο το Ρεβεγιόν

by Antonis Spyropoulos

Ξαφνικό lockdown: Σενάριο για πιο σκληρό lockdown ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει των γιορτών και του ρεβεγιόν

Ξαφνικό lockdown: Πονοκέφαλος είναι για την κυβέρνηση και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για πιθανή έξαρση των κρουσμάτων λόγω των επικείμενων συγκεντρώσεων σε σπίτια. Η κυβέρνηση και ειδικοί έχουν κάνει δραματική έκκληση όσον αφορά τις συναθροίσεις να γίνουν με το όσο το δυνατό λιγότερα άτομα. Παράλληλα έχει γίνει αυστηρή προειδοποίηση για επιβολή αυστηρότερου lockdown.

Με αυτά τα δεδομένα, σε έκτακτη ενημέρωση από την Θεσσαλονίκη, θα προχωρήσει στις 18.00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ανακοινώσει τοπικά lockdowns σε περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε την Κοζάνη. Εκεί ζήτησε την αυστηρή τήρηση των μέτρων. Όπως τόνισε, «βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί ανησυχούμε πάρα πολύ. Γιατί το φαινόμενο αποκτά ενδημικά χαρακτηριστικά. Η πόλη και η περιοχή βασανίζεται πάρα πολλούς μήνες. Ο κορονοϊός επιμένει και είμαστε εδώ γιατί είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία και να ανοίξουμε σταδιακά την κοινωνία, την αγορά, την οικονομία και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στη ζωή μας».

Ξαφνικό lockdown: Έρχονται πιο σκληρά μέτρα με φόντο τα Χριστούγεννα

Προειδοποίηση για την επιβολή ενός ξαφνικού lockdown

Ένα από τα σχέδια της κυβέρνησης είναι η μείωση του ορίου των εννέα ατόμων που θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα σπίτι στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για το ρεβεγιόν. Αυτό θα γίνει αν χειροτερέψει η κατάσταση. Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλο. «Το όριο των εννέα ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown. Αυτό θα είναι τύπου Μαρτίου. Θα εφαρμοστεί σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής -Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα- και της Βόρειας Ελλάδας, φερ’ ειπείν στην Κοζάνη.

«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», δήλωσε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα