Ξανά τρόμος στον αέρα από αναταράξεις – 12 τραυματίες

by Maria Giannoutsou
Ξανά τρόμος στον αέρα από αναταράξεις – 12 τραυματίες

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από νέο περιστατικό με αναταράξεις.
Αυτή την φορά, πτήση της Qatar Airways που έκανε το ταξίδι Ντόχα – Δουβλίνο δέχθηκε ισχυρές αναταράξεις όταν βρέθηκε πάνω από τη Τουρκία. Μεταξύ των επιβατών τραυματίστηκαν και 6 μέλη του πληρώματος.

Το αεροπλάνο, ωστόσο, κατάφερε και προσγειώθηκε κανονικά και με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Στο σημείο βρέθκαν συνεργεία έκτακτης ανάγκης ώστε να βοηθήσουν.

Ξανά τρόμος στον αέρα από αναταράξεις – 12 τραυματίες

Το περιστατικό αυτό, έρχεται λίγες μέρες μετά από το περιστατικό σε πτήση της Singapore Airlines όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που έμεινε παράλυτη.

Το αεροσκάφος χτύπησε έναν θύλακα αέρα και έπεσε κατακόρυφα τα 6.000 πόδια σε μόλις πέντε λεπτά, με την ξαφνική πτώση να προκαλεί χάος στο αεροπλάνο και να το αναγκάζει να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ.

Τρομοκρατημένοι επιβάτες περιέγραψαν ότι είχαν δεν τους είχαν προειδοποίησει εγκαίρως ώστε να προλάβουν να βάλουν τις ζώνες τους πριν το αεροσκάφος πέσει ξαφνικά. Μάλιστα, εκείνη την ώρα το πλήρωμα σέρβιρε πρωινό, με έναν επιβάτη να λέει ότι οι άνθρωποι «εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι».

Το χρονικό της πτήσης της Singapore Airlines

Σαράντα τρεις από τους επιβαίνοντες της πτήσης της Singapore Airlines που έχασε απότομα ύψος κατά τη διάρκεια των αναταράξεων, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην Μπανγκόκ λίγες ημέρες μετά το ατύχημα, ανακοίνωσε σήμερα νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

Οι 43 επιβάτες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Μπανγκόκ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Samitivej Srinakarin.

Στο Samitivej Srinakarin, όπου βρίσκονται 34 από τους ασθενείς, οι επτά νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας–τρεις Αυστραλοί, δύο Μαλαισιανοί, ένας Βρετανός και ένας Νεοζηλανδός–αναφέρει η ανακοίνωση.

Ανάμεσα στους άλλους 27 ασθενείς που επέβαιναν στην πτήση και νοσηλεύονται σε αυτό το νοσοκομείο περιλαμβάνονται οκτώ Βρετανοί, έξι Αυστραλοί, πέντε Μαλαισιανοί και δύο Φιλιππινέζοι, προσθέτει η ανακοίνωση.

Δύο άτομα πήραν εξιτήριο από το Samitivej Srinakarin, ενώ άλλα δύο από το νοσοκομείο Samitivej Sukhumvit μεταφέρθηκαν στο Samitivej Srinakarin, για να βρίσκονται μαζί με συγγενείς τους που νοσηλεύονται, σημειώνεται.

Προτεινόμενα