Ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία: Εφιαλτικά βίντεο από τη Ρωσική εισβολή – Εκρήξεις, χάος και αγωνία

Ουκρανία: Ξεκίνησε η Ρωσική εισβολή και η μάχη

Μαύρη είναι η σημερινή ημέρα καθώς Η 24η Φεβρουαρίου θα γραφτεί στην ιστορία ως η ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία. Από τις 05:00 τα ξημερώματα η Ρωσία ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση. Με απλά λόγια, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, έχει επίσημα ξεκινήσει…

H Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Πούτιν για «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης ισχυρές εκρήξεις ακούγονται σήμερα το πρωί στο Κίεβο, στην Οδησσό (νότια) και σε πολλές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Στην πρωτεύουσα, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο και αμέσως μετά σειρήνες ασθενοφόρων.

Στην Μαριούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη στον τομέα του μετώπου με μισό εκατομμύριο κατοίκους, όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι ακούγονται πυρά πυροβολικού από συνοικία στον ανατολικό τομέα της πόλης.

Πιο κοντά στο μέτωπο, στην Κραματόρσκ, ακούστηκαν τουλάχιστον τέσσερις ισχυρές εκρήξεις.

Εξακόσια χιλιόμετρα από εκεί, στη νότια Ουκρανία, στην Οδησσό, λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις.

Η Ρωσία επιχειρεί πλέον στην Ανατολική Ουκρανία με επάλληλες εκρήξεις

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε πριν από λίγο πως ρωσικές δυνάμεις έφθασαν και επιχειρούν πλέον στη Μαριούπολη και στην Οδησσό.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της.

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων.

Related posts

Σuναγερμός στον κανάλι Open πριν λίγο

Ανατpοπή φέτος με το Άγιο Φως

Αυτό είναι το τεράστιο Ελληνικό Σούπερ Μάρκετ που έφαγε πρόστιμο