Ξενοδοχεία: Κλειστά θα παραμείνουν τα εστιατόρια την περίοδο των γιορτών για να μη γίνουν ρεβεγιόν

Ξενοδοχεία: Δείτε τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Παπαθανάσης

Ξενοδοχεία: Κλειστά θα παραμείνουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων την περίοδο των εορτών. Αυτή η απόφαση πάρθηκε νωρίτερα σήμερα, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε στο OPEN TV «τέτοια φαινόμενα θα περιοριστούν. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία και θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δε θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες».

Πράγματι πριν λίγη ώρα, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτή, στις 24, 25 και 31 Δεκεμβρίου καθώς και την 1η Ιανουαρίου 2021, δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων. Το μόνο πράγμα που θα επιτρέπεται θα είναι το room service για τους πελάτες που μένουν στο ξενοδοχείο.

Σε λίγες μέρες, αναμένεται να δημοσιευτεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Οι αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων είναι ήδη έντονες, καθώς αναφέρουν «ξενοδοχεία τα οποία δεν θα επιτραπεί να δέχονται πελάτες, δεν μπορούν να παραμείνουν ανοικτά, ούτε για αστείο».

Ξενοδοχεία: Κλειστά τα εστιατόρια για να μη γίνουν ρεβεγιόν

Εκτός από τα μέτρα για την απαγόρευση λειτουργίας των εστιατορίων στο χώρο των ξενοδοχείων, υπενθυμίζονται τα εξής μέτρα για την περίοδο των εορτών

Υπενθυμίζεται ότι στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα επιτρέπονται μόνο έως 9 άτομα από δύο οικογένειες. Παράλληλα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 05:00.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν