Ξεπερνάει τα όρια της φυσικής: Το Beriev Be-200 πέφτει στη θάλασσα και το νερό σχίζεται στα δυο

Beriev Be-200: Ο ρωσικός γίγαντας στη μάχη με τις φλόγες

Beriev Be-200: Ο ρωσικός γίγαντας, το Beriev Be- 200 δίνει την δική του μάχη, με σκοπό την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για ένα αεροσκάφος μοναδικό στο είδος του. Έχει εντυπωσιακές επιχειρησιακές ικανότητες, οι οποίες το καθιστούν απολύτως απαραίτητο στην αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων.

Τα πλεονεκτήματα του ρωσικού αεροπορικού γίγαντα

Το απόλυτο πλεονέκτημά του είναι φυσικά το μέγεθός του, αλλά και η αμφίβια φύση του. Πρωτίστως, το μέγεθός του, του επιτρέπει να έχει την δυνατότητα να ρίχνει ποσότητες νερού που ισοδυναμούν με δεκάδες Canadair. Δευτερευόντως, η αμφίβια φύση του, του επιτρέπει να γεμίζει τις 8 δεξαμενές του από θάλασσες ή λίμνες και να το κάνει στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, το ρωσικό αεροπλάνο χρειάζεται μόλις 15 δευτερόλεπτα για να γεμίσει τα ντεπόζιτά του με περίπου 12 τόνους νερού.

Πιλοτάρεται από διμελές πλήρωμα. Προσεγγίζει την επιφάνεια του νερού. Στη συνέχεια ανοίγει τις δεξαμενές του, ώστε να τις γεμίσει. Να τονισθεί ότι η ταχύτητα του κυμαίνεται από 150 μέχρι 190 χιλιόμετρα την ώρα.

Μέσα σε 14-15 δευτερόλεπτα περίπου, 12 τόνοι νερού (δηλαδή κάτι λιγότερο από 1 τόνος το δευτερόλεπτο) είναι διαθέσιμοι στην μάχη με τις φλόγες. Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.

Όλο αυτό είναι πολύ εύκολο να το λες, αλλά υπερβολικά δύσκολο να το κάνεις. Ακόμα κι ένας άσχετος με το αντικείμενο μπορεί να καταλάβει πόσο λεπτοί χειρισμοί απαιτούνται για να κουμαντάρεις το τέρας των αιθέρων. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δεχτεί λεπτούς χειρισμούς την ώρα που προσεγγίζει την επιφάνεια της θάλασσας.

Μια λάθος κίνηση, ένας λάθος υπολογισμός αρκούν για να φέρουν την καταστροφή.

Δείτε το φοβερό στιγμιότυπο με το Beriev Be-200

Related posts

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο

Σuναγερμός στη Μέση Ανατολή πριν λίγо, έγινε αuτό που όλоι φοβоύνται

Ανατριχιαστιές εξελίξεις για τα Τέμπη: Yπολείμματα οστών στο οικόπεδο των ερευνών πριν λίγο