Ξεσπά ο πατέρας του 16χρονου Ρομά: «Όταν πυροβόλησε, σκεφτόταν τα παιδιά του;»

16χρονος Ρομά: Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του

Ξεσπά ο πατέρας του 16χρονου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά το πυροβολισμό του από αστυνομικό.

Ο πατέρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναγνωρίζει ότι το παιδί του ανέπτυξε ταχύτητα αντί να σταματήσει στο σήμα των αστυνομικών, ωστόσο τονίζει ότι υπήρχαν κι άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν καθώς είδαν ότι πρόκειται για ένα παιδί.

Για την κατάσταση υγείας του γιου του είπε ότι παραμένει στα ίδια και συνεχίζει να κινδυνεύει η ζωή του.

Σχετικά με τους χειρισμούς που έκανε με το αυτοκίνητο ο 16χρονος, ο πατέρας του σημειώνει ότι από το υλικό από τις κάμερες φαίνεται πως μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. «Τον ακολούθησαν δύο μηχανάκια και ανέβασε ταχύτητα. Συμφωνώ. Υπήρχαν, όμως, χιλιάδες άλλοι τρόποι να τον σταματήσουν.»

Σε απάντηση στις δηλώσεις του συνηγόρου του αστυνομικού Αλέξη Κούγια ότι ο αστυνομικός έχει παιδιά ο πατέρας του 16χρονου είπε: «Όταν πυροβόλησε το δικό μου το παιδί, σκέφτηκε τα δικά του παιδιά;»

Πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά: «Σταματήστε τα επεισόδια»

Έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρομά «Μέγας Αλέξανδρος» Παναγιώτης Σαμπάνης προς τους διαμαρτυρόμενους για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό να σταματήσουν τα επεισόδια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σήμερα είναι ήρεμα τα πράγματα. Ήμασταν σε διαβούλευση με τα τοπικά σωματεία να σταματήσουν τα επεισόδια. Αυτό κάνει κακό και στο παιδί και στην οικογένεια.»

Όπως είπε, η κατάσταση του 16χρονου είναι κρίσιμη. «Μόνο ένα θαύμα θα σώσει το παιδί. Η κατάστασή του είναι δύσκολη», επεσήμανε.

«Αυτή τη στιγμή εμείς ηρεμούμε τον κόσμο να μην ξαναγίνουν αυτά», ανέφερε.

Σχετικά με τις πληροφορίες που έχει από την οικογένεια, ο κ. Σαμπάνης είπε:

«Το συμβάν έγινε για τα 20 ευρώ. Ήταν στον οικισμό, δεν ρώτησε τον μπαμπά, πήρε το αμάξι, πήγε στο βενζινάδικο, έβαλε 20 ευρώ πετρέλαιο και έφυγε. Οι αστυνομικοί ήταν εκεί και έπιναν καφέ. Ο πρατηριούχος δεν κάλεσε το κέντρο ήταν ήδη εκεί οι αστυνομικοί. Κάνοντας δεξιά για να πάει στον οικισμό το παιδί πυροβολήθηκε. Η σφαίρα ήταν ευθεία στο κεφάλι.»

Τέλος, τόνισε ότι θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην κουκουλωθεί το θέμα.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα