Ξέσπασε φοιτήτρια νοσηλευτικής σε ενημερωτική εκπομπή: «Ντροπή! Κάνουμε κανονικά βάρδιες και παίρνουμε 176 ευρώ το μήνα»

Φοιτήτρια νοσηλευτικής: «Κάνουμε κανονικά βάρδιες και παίρνουμε 176 ευρώ το μήνα»

Η φοιτήτρια νοσηλευτικής Κατερίνα Σταυρακάκη, μίλησε για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Η ίδια κατήγγειλε πως παρόλο που οι φοιτητές εργάζονται κανονικά πληρώνονται με μόλις 176 ευρώ το μήνα.

Η φοιτήτρια μίλησε το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή του Mega για την πρακτική άσκηση που καλούνται να κάνουν οι τελειόφοιτοι του τμήματος Νοσηλευτικής. Η ίδια δήλωσε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Οι τελειόφοιτοι καλούνται να κάνουν πρακτική για 6 μήνες, κάνουν κανονικά βάρδια, εφτάωρη, και αμείβονται με 176 ευρώ. Έχουν υποχρέωση να την κάνουν.

Πολλοί φοιτητές δεν είναι προνομιούχοι. Εργάζομαι για να σπουδάσω και καλούμαι για ένα εξάμηνο να πηγαίνω στο νοσοκομείο κάθε πρωί να κάνω την πρακτική μου. Περνάμε από όλα τα τμήματα και εκτελούμε κανονικά τη βάρδια».

«Υποτίθεται ότι θέλουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία με καταρτισμένους επαγγελματίες νοσηλευτές. Το πτυχίο μας δεν αξίζει τίποτα; Στην Ευρώπη δε γίνεται αυτό το πράγμα» είπε και συνέχισε: «Από τη στιγμή που δεσμευόμαστε για τα πρωινά μας, δεν μπορούμε να βρούμε κάποια άλλη δουλειά για το απόγευμα.

Αυτό ισχύει για όλους τους τελειόφοιτους. Είναι πολλά παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Υπάρχει ένα πρόγραμμα το ΕΣΠΑ, που για να το πάρεις πρέπει να ολοκληρώσεις την πρακτική σου. Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητά μας. Πρέπει να πληρώσουμε ενοίκια, τα τρέχοντα έξοδα».

Ξέσπασε φοιτήτρια νοσηλευτικής σε ενημερωτική εκπομπή: «Ντροπή! Κάνουμε κανονικά βάρδιες και παίρνουμε 176 ευρώ το μήνα»

Το ρεπορτάζ με τα ακριβή λόγια της νοσηλεύτριας Κατερίνας Σταυρακάκη

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν