Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ για να βάλουν… ξαπλώστρες – Παραλία Ελλάδας 2022

Ελλάδα 2022: Ξυλώνουν ράμπες ΑΜΕΑ σε ελληνική παραλία

Εκεί που όλοι οι δήμοι είναι καιρός να λάβουν πρωτοβουλίες για τις ομάδες που τόσα έχουν στερηθεί… έρχονται για μια ακόμη φορά να τους αποκλείσουν ακόμη και από τις παραλίες.

Θλίψη προκαλεί η συμπερίφορα κατοίκων και επιχειρηματιών του Αιγίου. Στην παραλία Άκολη ξηλώθηκε η ράμπα που διευκολύνει ΑΜΕΑ να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα, ύστερα από αίτημα κατοίκου, διότι… εμπόδιζε την πρόσβαση προς τη θάλασσα.

Όπως ανέφερε ο Ιγνάτιος Φωτίου, εφευρέτης της πατέντας για την πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στην θάλασσα, Η ράμπα, πλάτους περίπου 50 εκατοστών, είχε τοποθετηθεί στο σημείο, μετά από σύμβαση που είχε υπογραφεί και με την έγκριση όλων των αρμόδιων Αρχών.

Το περιστατικό σε ελληνική παραλία εν έτη 2022 που θλίβει τους πάντες

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, σε έρευνα που έγινε, μετά από την καταγγελία κατοίκου που διαμένει σε σπίτι πλησίον του σημείου όπου βρισκόταν η ράμπα, διαπιστώθηκε από το Λιμενικό πως από τον σχετικό φάκελο αδειοδότησης, έλειπε ένα έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, που ήταν απαραίτητο.

Αντί να επιδώσουν πρόστιμο, οι λιμενικοί έκαναν σύσταση και διέταξαν το ξήλωμα της ράμπας, με τους αρμόδιους να λένε πως το πολύ μέσα σε 3 ημέρες θα ληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και το σχετικό έγγραφο, με το οποίο θα καταστεί εφικτό η ράμπα να “στρωθεί” ξανά στο ίδιο σημείο της παραλίας.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός, πως αμέσως μετά το “ξήλωμα” της ράμπας, που εμπόδιζε τον καταγγέλλοντα να έχει πρόσβαση στην θάλασσα, επιχειρηματίας της περιοχής φέρεται να τοποθέτησε στο ίδιο σημείο ξαπλώστρες, χωρίς αυτήν την φορά όμως να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση και διαμαρτυρία από κάποιον περίοικο!

Related posts

Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας: Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος παίζει ξύλο με πολίτη μέσα στη μέση του δρόμου

Τραγωδία σε παραλία της Κρήτης: Άνδρας βγήκε από μπάνιο στη θάλασσα και ξεψύχησε μπροστά στη γυναίκα του

Πέθανε στην παραλία Ανήμερα της Παναγίας: Ξεψύχησε 45χρονος στην Κρήτη, “πάγωσαν” οι λουόμενοι

«Αμμουδιές και πάμφθηνο φαγητό»: Χρήστες του TikTok αποθεώνουν την Αλβανία ως κορυφαίο προορισμό του καλοκαιριού

Στον έβδομο ουρανό η Ιωάννα Μαλέσκου: Στη παραλία αγκαλιά με τον κολυμβητή της και με παιχνίδια στη θάλασσα

Καρφώθηκε η ομπρέλα στο στήθος της: Νεκρή 63χρονη σε παραλία, το μπάνιο στη θάλασσα έγινε τραγωδία

«Η παραλία φίλε, δεν ανήκει στις κορμάρες»

Αισχροκέρδεια στην Αίγινα: Επιχειρηματίας τοποθέτησε 140 σετ ομπρελών σε παραλία, ενώ έχει άδεια για 24

«Έτσι μεγαλώνουν τα παιδιά τους κάποιοι Ελληνάρες»: Το περιστατικό εivαι πέρα για πέρα αληθιvό και συνέβη χθες στην παραλία