Υδροπλάνα: Πότε αρχίζουν οι πτήσεις – Οι ενδεικτικές τιμές για τα νησιά

by Newsroom i-diakopes.gr
Υδροπλάνα: Πότε αρχίζουν οι πτήσεις – Οι ενδεικτικές τιμές για τα νησιά

Υδροπλάνα: Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes θα πετούν στην Κέρκυρα από την Άνοιξη του 2024, εκτελώντας πτήσεις περιηγητικές, οργανωμένες και ναυλωμένες (charter).

Ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις με υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes, από το υδάτινο πεδίο του Λαυρίου, στο οποίο πέταξε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Υδροπλάνα: Πότε αρχίζουν οι πτήσεις – Οι ενδεικτικές τιμές για τα νησιά

Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes θα πετούν στην Κέρκυρα, εκτελώντας πτήσεις περιηγητικές, οργανωμένες και ναυλωμένες (charter).

To καλοκαίρι θα έχουν ξεκινήσει δρομολόγια με υδροπλάνα στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα πλήρως ενεργή θα είναι η γραμμή Πάτρα – Κέρκυρα – Παξοί, δεδομένου ότι τα υδατοδρόμια αυτά είναι αδειοδοτημένα.

Η Ελλάδα αποκτάει ένα νέο τρόπο για να εξερευνήσει και να μετακινηθεί κάποιος στα όμορφα τοπία της και η αρχή γίνεται με πρώτους σταθμούς την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά.

Για τα νησιά των Κυκλάδων, ίσως πάνε λίγο πίσω οι πτήσεις καθώς η δημιουργία υδατοδρομίων έχει καθυστερήσει, πάντως η σύνδεση θα γίνεται από την Αττική μέσω του υδατοδρομίου στο Λαύριο.

Αναφορικά τέλος με το κόστος του εισιτηρίου αυτό αν και ακόμα δεν έχει οριστεί, αυτό δεν θα είναι κάτω από 70 ευρώ το άτομο. Ωστόσο, αυτό θα έχει να κάνει με την υπηρεσία που θα απολαύσει ο επιβάτης, αλλά και τον προορισμό που θα κατευθυνθεί.

Ενδεικτικές τιμές εισιτηρίων

Αθήνα – Κύθηρα από 85 ευρώ

Αθήνα – Νάξος από 77 ευρώ

Αθήνα – Πάρος από 69 ευρώ

Αθήνα – Μύκονος από 67 ευρώ

Αθήνα – Τήνος από 65 ευρώ

Αθήνα – Σίφνος από 60 ευρώ

Αθήνα – Σαντορίνη από 90 ευρώ

Αθήνα – Σύρος από 60 ευρώ

Αθήνα – Σήτεια από 155 ευρώ

Αθήνα – Κάρπαθος από 158 ευρώ

Αθήνα – Σκιάθος από 86 ευρώ

Κέρκυρα – Παξοί από 45 ευρώ

Κέρκυρα – Ζάκυνθος από 92 ευρώ

Το αεροσκάφος Cessna Caravan C-208 της Hellenic Seaplanes είναι ένα αμφίβιο υδροπλάνο που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο!

Πρόκειται για ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατηγορίας Light Turbo Prop και διακρίνεται για την ευκολία χειρισμού του. Το συγκεκριμένο υδροπλάνο ταξιδεύει με ταχύτητα 270-320 χλμ/ώρα και η χωρητικότητά του περιλαμβάνει θέσεις για έως 12 επιβάτες.

Το εσωτερικό του Cessna Caravan C-208 είναι ιδανικό για επιβατικές πτήσεις τόσο οργανωμένες όσο και charter, κάνοντας το αεροσκάφος ιδανικό και για επαγγελματικά ταξίδια ενώ μπορεί να διαμορφωθεί ειδικά για αποθήκευση και μεταφορά φορτίου.

TWIN OTTER DHC-6: Το υδροπλάνο Twin Otter DHC-6 της Hellenic Seaplanes είναι ένα αμφίβιο υδροπλάνο, με χωρητικότητα για 19 θέσεις επιβατών και αναπτύσσει ταχύτητα ταξιδιού έως και 300 χλμ/ώρα.

Είναι υψιλοπτέρυγο, με δύο μηχανές τουρμπίνας και θεωρείται το καταλληλότερο αεροσκάφος για να επιχειρεί στην θάλασσα και σε όλες τις κλιματικές συνθήκες.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό για την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πολλαπλά περιβάλλοντα και σε ιδιαίτερες θαλάσσιες συνθήκες, καθώς η ανθεκτική του αντοχή και η ευελιξία του παρέχει αξιόπιστη απόδοση και άνεση στους επιβάτες.

Προτεινόμενα